Sam fakt ze ten film jest z dubingiem swiadczy ze jest skierowany dla mlodszych widzow. Mialem
ochote na porzadne widowiskowe s-f a dostaje cos na poziomie pinokio.I nie zgodze sie zfaktem zw
wolverine byl najslabsza czescia - chyba jedyna czesc ktora ma fabule i przekaz
Fakt, dubbing faktycznie kojarzyć się może z widowiskiem dla dzieci, ale nie znaczy to że cały film pisany jest na straty. Porównując dubbing w X-Menach i tak wypada dużo lepiej niż w tym całym Avengers... Zawsze możesz sobie jednak obejrzeć wersję z napisami. Nie widzę więc problemu... No chyba, że wersja oryginalna też nie przypadła Ci do gustu ;p A i popieram, Wolverine dla mnie jest świetny. Kapitalnie przedstawiona mentalna walka Logana z samym sobą i Jean Grey, dobra historia nieskierowana dla przeciętnego gimbusa jarającym się efekciarstwem, a dla starszej i dojrzalszej publiczności. Zdecydowanie najpoważniejsza cześć z serii i jeden z dosłownie kilku najpoważniejszych filmów sc-fi jaki oglądałam.
Dubbing nie świadczy o targecie filmu. Niestety trzeba NIE BYĆ młodszym widzem by na to wpaść. Niestety czytając wypowiedź odnoszę wrażenie, że mamy tu wyrostka, który próbuje odciąć się od dzieci i poczuć dorosły
Od kiedy film z dubbingiem = film dla dzieci?
Przecież dzięki wszechobecnej modzie dystrybutorów na dubbingowanie prawie wszystkiego co leci w kinach, już nikt już nie powinien myśleć, że film z dubbingiem, a dla dzieci to to samo. ;)
Film z polskim dubbingiem rzeczywiście może się wydawać nieco... zubożały. Proponuję obejrzeć wersję oryginalną jeżeli władasz językiem angielskim lub z napisami. Różnica jest naprawdę znaczna, pomimo faktu, iż to nadal ten sam film.
A ta nie miała fabuły? Ciagle wpatrywales sie widocznie w plecy kogos przed Tobą a nie w ekran
Właśnie ta część jest najbardziej "poważna" ze wszystkich (oglądałem z napisami).
w empiku jest do kupienia i widnieje opis: Lektor Dolby Digital 5.1, czy po prostu mieli na mysli za***bisty Dubbing?
haha, nawet nie czytałem twojego komentarza. Sam nagłowek wystarczył by Cie wyśmiać :)
"hahaha" to wszystko.
Obejrzyj sobie jakiś niemiecki film bez dubbingu. Tam dubbingują wszystko jak leci. Do Polski zaczyna to powoli wchodzić. Jeśli Ci się nie podoba to obejrzyj z napisami albo wcale się za to nie zabieraj.
To jest pierwszy film z serii X Men który zdubbingowano. Ja nigdy nie oglądam filmów aktorskich z dubbingiem bo to obniża przyjemność oglądania i radzę ci to samo zrobić. Rozśmieszyło mnie twoje zdanie o tym że skoro jest dubbing to skierowany film jest przeznaczony dla dzieci. W niemczech dubbingują "Grę o tron" i co pewnie dzieciaczki z podstawówki ten serial oglądają? ...
W Czechach z kolei wszystko jest z dubbingiem. Chodzi o to ze w PL mamy tradycje dubingowania bajek lub filmow dla dzieci