X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

przecież to dzieję się krótko po "The Wolverine" więc niemożliwe że osiwiał..

ale fajnie ze w zwiastunie, widać ze znów połączyli mu szpony z adamantium.

ocenił(a) film na 8
IOOI

'Days of Future Past' będzie się dziać ładnych parę lat po Wolverine'ie, bo akcja przeniesie się do 2023 roku. Te 'kilka' siwych włosów Logan miał w komiksie o tym samym tytule, więc reżyser postanowił to zachować, pomimo, że Bohater ten prawie się nie starzeje.

Co do szponów, też oglądając zwiastun miałem wrażenie, że w tym ułamku sekundy widać metalowe pazurki, ale raczej jednak nie. Nie zgadzałoby się to z historią postaci, dodatkowo Bryan Singer również na ten temat się wypowiedział, komentując, że w 1973 roku (do tego roku zostanie przeniesiona świadomość Logana) Wolverine nie ma jeszcze metalu na swym szkielecie.

ocenił(a) film na 8
IOOI

'Days of Future Past' będzie się dziać ładnych parę lat po Wolverine'ie, bo akcja przeniesie się do 2023 roku. Te 'kilka' siwych włosów Logan miał w komiksie o tym samym tytule, więc reżyser postanowił to zachować, pomimo, że Bohater ten prawie się nie starzeje.

Co do szponów, też oglądając zwiastun miałem wrażenie, że w tym ułamku sekundy widać metalowe pazurki, ale raczej jednak nie. Nie zgadzałoby się to z historią postaci, dodatkowo Bryan Singer również na ten temat się wypowiedział, komentując, że w 1973 roku (do tego roku zostanie przeniesiona świadomość Logana) Wolverine nie ma jeszcze metalu na swym szkielecie.

smiglo1993

Magneto mógł mu pomóc z tym metalem i w pełni się z tobą zgadzam

smiglo1993

Ja już myślałem że moda na sukces jest skomplikowana a tu proszę. Zaraz ja nie jestem takim zagorzałem fanem więc dla mnie pewne fakty są dość abstrakcyjne. Mi się wydaje że jedyna konkretna i rozsądna odpowiedź jest taka że scena po napisach w filmie Wolverine otwiera fabułę dla innego filmu. Ponieważ stracił tylko szpony z szlachetnego adamantium. Taka jest moja logika. Jesli jednak się mylę i ta końcowa scena to otwarcie dla tego filmu to ja już mam wielki mętlik w głowie. Możliwe że jakoś wybrną z tej sytuacji i coś wymyślą i uzasadnią. Ja chciałbym żeby zrobili film o wolverinie na podstawie serii komiksów: "Koniec Wolverina" Mogłoby być ciekawym widowiskiem. Wy jesteście znawcami i proszę o wyrozumiałość.

ocenił(a) film na 10
IOOI

Kiedyś musiały mu się te siwe włosy wreszcie pojawić, to jest nawiązanie do komiksu DOFP. Sytuacja jest tak zła, że nawet Logan zaczął siwieć.
W 1973 jeszcze nie miał adamantowych pazurów, adamantium wszczepiono mu w latach 80-tych. Nawet Singer potwierdzał, że to są zwykłe kości, nie połączone jeszcze z adamantium.

deamon82

ok, ale mi raczej chodziło o czasy współczesne.

ocenił(a) film na 10
IOOI

W zwiastunie nie ma czasów współczesnych, tylko 1973 i 2023.
A w trailerze nie ma scen z 2023 gdzie by używał pazurów. Zabija trzech facetów w 1973, którzy do niego strzelali.