X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powerfuljedi

ja tam poza gambitem chcialbym zobaczyc scarlet witch i quicksilvera , do tego avalanche ,kolossussa oraz porzadna wersje pyro

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Kolossus!

hamm3rfall

ale jeszcze jakis juggernaut porzadny bys sie przydal

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Juggernaut był w 3cich X-Menach, jego wystarczy. Apocalypse i Mister Sinister to by było coś.

hamm3rfall

mr sinister-jason isaacs

ocenił(a) film na 10
hamm3rfall

Mr Sinister nie jest mutantem, ale by się przydał.

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Colossus będzie w tej części.
Scarlet i Quicksilvera chce dać Marvel w Avengers 2, więc nie zobaczysz ich w filmie o X-Men
Pyro już był, Gambit też, choć ten może jeszcze będzie jeśli zechce im się kręcić kontynuację ze starą ekipą.
Avalanche'a mogliby dać..

deamon82

zadam X23

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Nie ma sensu wpychania klonu Wolverine'a.

deamon82

czemu nie ostatecznie jest powiazana z jego historia albo wprowadzenie lady deathstrike

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Lady Deathstrike już była. A X23 choć i ma spory udział w wątkach, to sama postać wydaje się być nudnawa.
Jak dają Bishopa mogli by i Cable'a wsadzić.

ocenił(a) film na 10
hamm3rfall

Jeśli miałby być trzeci film o Loganie, to można dać X23, tak nie widzę żadnego powodu, Jest wiele innych bardziej znanych postaci, które zasługują na wielki ekran.
Co do Cable'a, jeśli będzie Apocalypse, to i on się pojawi. Narazie mamy DOFP, Sentinele, więc i jest Bishop.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Jeśli miałby być 3ci Wolverine to wolałbym mieć tam bardziej rozwinięty wątek z Szablozębnym albo Omegę Red.

hamm3rfall

omega red niech bedzie ale za wczesnie troche ,pierw wprowadzic lady deathstrike albo powtorzyc motyw z deadppolem

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Ale Deathstrike już była xD

hamm3rfall

wiem w 2 czesci ale zaden ciekawy watek

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Szkoda filmów na rozwijanie takich wątków, była, walczyła z Loganem, zginęła, koniec.

deamon82

to kogo proponujewsz

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Co do solowego filmu o Loganie proponowałbym Omegę Red, co do filmu ogólnego o X-Men: Cable, Cannonball, Domino, Forge, Strong Guy, Sunfire, Apocalypse, Mr. Sinister, Shadow King.

deamon82

wlasnie Cable jest potrzebny jak rybie woda a narazie sunfire jest potrzebny jak k**wie majtki ( bez obrazy)

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Sunfire był jednym z pierwszych członków X-Men, i jako że to polityka tolerancji jest uprawiana przez Xaviera, przydałby się Japończyk w jego drużynie z lat 70-tych. Powinien też pojawić się Indianin, starszy brat Warpatha, Thunderbird, ale to moje zdanie, jak ja bym to widział. Beast to trochę za mało jak na to co zapowiadał Charles na koniec First Class.
Cable powinien pojawić sie w ostatniej scenie filmu, w której widziałbym też Apocalypse'a.
Co do pozostałych mutantów, których wymieniłem, z chęcią ujrzałbym ich w kolejnych filmach X-Men, nie że wszyscy mieliby pojawić się w DOFP.
I każdy z tych, których wymieniłem jest bardziej classic postacią w X-World niż taka X-23.

deamon82

a kogo chcesz na sunfire- ja widze jona foo
a ja bym chetnie zobaczyl kogos pokroju archangela ale wtedy trzeba wprowadzic apocalypsa

albo jeszcze ten co w animówce byl ten Morph jako pierwszy z xmenow

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Foo mógłby byc jako Sunfire.

Morph to poboczna postać w komiksach z wersji Exiles, w ogóle wciśnięta tak jako smaczek w TAS. Jest już Mystique o tych mocach, zbędny taki Morph z Exiles.

deamon82

skoro to o loganie to trzeba wprowadzic ta duzyne ( odzial alfa czy jakos tak)

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Ja bym chciał zobaczyć co działo się z Loganem przez te 15 lat pomiędzy Origins, a X1. No chyba, że wtedy poprostu nic ciekawego się nie działo, nie miał kontaktów z mutantami, tylko funkcjonował jak zwykły człowiek, pracując w Kanadzie. Po utracie pamięci tak mogło być, dlatego w X1 był tak zdziwiony na te ksywy i organizacje mutanckie typu X-Men.

deamon82

on chyba jezdzil po swiecie chcac sie dowiedziec czego o sobie - przed X-menami byl zamieszany we wspolprace z odzialem alfa ,

ocenił(a) film na 10
dawid10809

W komiksach, ale w filmie sami widzieliśmy co mieliśmy. Zamiast Alpha Flight dostaliśmy Team X Strykera, od których odszedł.

deamon82

to ja juz nie wiem

deamon82

dobra niech bedzie ze po utracie pamieci jest najemnikiem i podczas jednej misji do pomocy dostaje omega reda w ludzkiej formie albo przeobrazenie sie Sabertootha

deamon82

ale jesli jest cable to pierw musi byc chyba motyw z angelem

hamm3rfall

kolejnym wrogiem Logana pozostaje Victor

hamm3rfall

a forge

ocenił(a) film na 9
dawid10809

Scarlett Witch ma być w Avengers 2. I ma być to tak wykombinowane, że nie dadzą info, że jest to postać z uniwersum X-men. Był o tym news na filmweb ostatnio. Taka ciekawostka ode mnie. ;D

carlosss00

wiem gwiazda intruza wystapi .. przeczytalem wczoraj

powerfuljedi

Myślę, że jeszcze nakręcą część, w której pojawi się Gambit. W końcu był w X-men Origins: Wolverine, więc nie wyobrażam sobie, żeby pokazali go tylko tam.

blackladyana

a tak z ciekawosci ile lat w komiksie ma Gambit ? bo jest w pochodzeniu wolverina ktore dzieje sie 20 lat przed X-menami wiec on mialby minimum 4dychy

ocenił(a) film na 10
powerfuljedi

Obawiam się że mogliby popaść w skrajny przesadyzm jak Bay w Transformers 3, gdzie w pewnym momencie nie wiedziałem już kompletnie który robot jest który...
Cable'a mogliby sobie odpuścić póki co, on aż się prosi o pojawienie się w ekranizacji Pieśni Egzekutora ze Stryfem, Cyklopem i Jean Grey.
Ale podobno ma być Apocalypse...

Bartes123_2

"Podobno ma być Apocalypse" - ucieszyłbym się gdyby tak było, ale skąd masz tą informację Bartes123 2?

ocenił(a) film na 10
Hades

Podobno na koniec filmu mają wrócić do teraźniejszości, a tu ,,Age of Apocalypse", taka plota krążyła.

deamon82

No to super,o ile to nie plotka, to najwyższy czas! Pewnie pokażą na podobnej zasadzie, jak Thanosa na koniec Avengers.

ocenił(a) film na 10
deamon82

Powrót do "Age of Apocalypse" to poważna szansa na ponowne pojawienie się Nightcrawlera i to w najbardziej kozackiej dwumieczowej odsłonie :)

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Cumming w grudniu mówił, że chce zagrać w DOFP, jak przyszło co do czego to zabrał się za Makbeta. Może gdy dostaniemy AOA w następnej części, to Cumming wróci do swej roli.

ocenił(a) film na 10
powerfuljedi

Jubilee :P

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Była w X2.

ocenił(a) film na 10
deamon82

W którym momencie?

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

W Muzeum, a później w tym lochu na Alkali Lake, Nightcrawler teleportuje ją jako pierwszą z tych dzieciaków.

ocenił(a) film na 10
deamon82

Kurde, oglądałem przed chwilą ale jej nie widziałem, mniejsza o to. Ja w ogóle w tym roku dowiedzialem sie ze ta przeciwniczka Wolverine'a pod koniec 2 części to była Lady Deathstroke.... ja myslalem ze to jakis kolejny klon z serii weapon x ala x-23 a tu taka niespodzianka ;/ Ja nie wiem czemu oni czasami na siłę w ekranizacjach komiksow o superbohaterach zmieniaja ich calkowicie design?

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Przecież jakby dali identycznie jak w komiksach, to by wyglądali jak pracownicy cyrku. Zmiana stroju jest konieczna, mamy XXI wiek, takie stroje pasowały do lat 60-tych, dlatego w First Class biegają w kolorowych wdziankach.
Co do Lady Deathstrike, to przecież Stryker przedstawił ją na początku filmu Senatorowi (Mysttique) jako Yuriko, więc wiadomo było kto to jest.
Storm mówi ,,Jubilee" gdy z Nightcrawlerem znaleźli dzieciaki zamknięte w tym lochu.
Jubilee była też w X1, gdy razem z Kitty, Icemanem i Pyro wychodzą z pokoju od Xaviera, gdy zdezorientowany Logan tam dociera. Łatwo ich poznać, Jubilee po charakterystycznym żółtym płaszczu. Jubilee siedzi obok Rogue na zajęciach prowadzonych przez Storm.

Nie oglądasz uważnie, i potem umykają tobie różne rzeczy ;)

ocenił(a) film na 10
deamon82

Nie uwaznie a wiesz dlaczego??? Bo to "nieuwazny" film, juz tłumacze o co mi chodzi. Filmy o mutantach marvela - nawpieprzajmy jak najwiecej bohaterow nie mowiac o nich prawie nic, skad sie wzieli i dlaczego tu sa. Juz nie mowiac wlasnie o znikomym udziale postaci ktore sa dosc wazne dla fabuly. Nie mowie ze nie ma nic o nich ale do cholery jasnej taki The last stand to dla mnie przyklad najwiekszego poplatania i zenady. Jedynie First Class daje rade bo skupia sie na poszczegolnych bohaterach.

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

First Class to sam początek, a trylogia to już szkoła działająca od 20 lat, więc i mutantów jest ogrom, nie będą przedstawiać każdego mutanta z jego ksywy. I tak mówią, im po imionach więc nie problem się domyśleć, że Bobby to Iceman, John to Pyro, Yuriko to Lady Deathstrike, itp. itd.
Nie zmieniaj tematu, wystarczy słuchać dialogów.