Nie jestem wielkim fanem X-menów, ale oglądałem wszystkie filmy z serii. Czy ktoś mógłby
wytłumaczyć mi dlaczego Wolverin na zwiastunach ma siwe włosy? Przecież jego regeneracja nie
pozwala na starzenie się. Zastanawiałem się też jak to jest ogólnie z jego włosami, skoro
wszystkie komórki jego ciała ulegają samo regeneracji, jak to jest że po ścięciu włosów nie
nastąpił ich automatyczny odrost. Drugie pytanie odnośnie Mystique. Jak to jest, że ona tutaj działa
na własną rękę i kieruję Bractwem. Przecież ona zawsze była pionkiem Magneto. No i jakim cudem nagle Profesor X zmartwychwstał (ten stary). Czy Jean go czasem nie zdematerializowała?
-1 Days of Future Past' będzie się dziać ładnych parę lat po Wolverine'ie, bo akcja przeniesie się do 2023 roku. Te 'kilka' siwych włosów Logan miał w komiksie o tym samym tytule, więc reżyser postanowił to zachować, pomimo, że Bohater ten prawie się nie starzeje.
-2 ponieważ Mystique. też pracowała sama w komiksie w tych wydarzeniach i w kilku innych
-3 Jeżeli ktoś ma pełną wersję filmu X-Men Ostatni Bastion to
po napisach końcowych można
zobaczyć, że Profesor Xavier tak naprawdę przeżył,przeniósł swoją świadomość do brata bliźniaka który od dziecka był w stanie śpiączki (tego nie było w komiksach)
No właśnie działa. Loganowi włosy odrastały zawsze na tą samą długość wg. komiksu "Weapon X" (klasyk polecam) . Co do starzenia to hej :P Gdyby się nie starzał to był by wiecznym noworodkiem :P
Wolvie się starzeje, z tym że znacznie wolniej od innych. Poza tym mógł osiwieć ze stresu, ma chłop w końcu stresujące zajęcia niue, a jego mutacja nie zapewnia farbowania włosów :D
Ja też mam pytanie, a widzę, że Ty doskonale znasz wszystko o x mench, więc ..
1. Czy w komiksach też tak było jak pokazano w First Class, że Charles poznał Mystique jako mały chłopiec, że przyjaźnili się itd. ?
2. Czy w komiksach istniał Sebastian Shaw ? I też tak wszystko się wydarzyło jak w First Class ?
3. Mały Charles poznaję małą Mystique. Potem widzimy Charlesa jako 30 paro latka (przynajmniej ja tak to odebrałam) i Magneto też jest już po 30 jak nie po 40, więc czy Mystique też nie powinna być po 30 ? Wiem, że ona wolniej się starzeje dlatego wyglądała tak młodo jak reszta młodych mutantów w First Class, ale chodzi mi o jej prawdziwy, rzeczywisty wiek. Wiekowo chyba była w wieku Charlesa a zachowywała się tak jak Ci młodzi mutanci (zebrani przez Charlesa i Erika), dziecinnie, jak nastolatki. Dobrze myślę, że była ona podobnie w tym wieku co Charles ?
komiksów tak nie czytałem ale mam wiedzę w tym temacie
1 o tym nie wiem ale w bajce x-men ewolucja była mowa jak dobrze pamiętam Charles i Mystique znają się dość sporo lat i kiedyś ich relacje były kiedyś przyjaciółmi
2 Sebastian Shaw istniał było inaczej w komiksach i bajkach niż w filmie (czytałem streszczenia komiksów)
3 Powinna ale tak wolniej się starzeje i bardzo możliwe że jej rozwój emocjonalny też wolniej się rozwija
1) Z tego co pamiętam, znają się krócej niż z Magneto ;)
2) Oczywiście, że tak tyle że pojawił się w arcu Dark Phoenix w czasach bliższych współczesności. Miał z grubsza takie same moce i również był szefem Hellsfire Club. Sama historia z First Class to już w zasadzie inwencja scenarzysty.
3 Mistique wygląda na tyle lat ile chce, od tego zacznijmy ;) A wiek mentalny nie ma nic wspólnego z rzeczywistym, więc niedojrzałe zachowanie w niczym nie przeszkadza. Nie pamiętam jak wiekowo stoi w komiksie, ale rzeczywiście jest w okolicach wieku profesora i Magneto (możliwe nawet, że nieco starsza).