X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

roquel

ocenił(a) film na 7

co ona będzie robić w tym filmie, przecież każdy kto oglądał ostatnią część x menów wie, że
straciła swoje moje w skutek użycia antidotum.

ocenił(a) film na 10
mrowka1504

Tymczasowy efekt działania antidotum...

ocenił(a) film na 9
mrowka1504

*Spoiler* W Wolverinie ,po napisach końcowych, jest scena w której jest Magneto używa swoich mocy, co sugeruje odwracalność działania antidotum. Pojawia się też, nie wiem jakim cudem, Profesor X, który przecież zginął.

ocenił(a) film na 10
Alvin_fw

A skądże znowu - przecież w Ostatnim Bastionie po napisach, przeniósł się do ciała jakiegoś bezmózgiego świrka u doktor Moiry McTaggert.

Bartes123_2

W scenach usuniętych w ostatnim bastionie (którymi posłuży się prawdopodobnie Singer) są: scena powrotu rogue gdzie jednak wróciła do icemana ale nie podjęła się usunięcia mocy, jest też scena gdy Logan wraca do kanady i w barze spotyka tego samego barmana z jedynki (powrót do kanady - czyli łącznik najnowszego wolverina z x-men 3), magneto mógłby być zbyt potężny na "lek" i z czasem moc do niego wróciła a co do profesora x: bodajże były bliźniaki, on i jego jakby odwrotność-ciało bez umysłu i świadomości, to do niego przeniósł "siebie" w x3 i mamy go z powrotem.

ocenił(a) film na 7
doom45

dzięki za odpowiedzi, nie pamiętałam o tym, ze to było tymczasowe. Wolverine nie oglądałam.

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Nie bezmózgi świrek, a brat bliźniak, wyjaśnione to było na DVD The Last Stand.
Xavier urodził się z rozwiniętymi możliwościami móżgu, a jego brat z ograniczonymi.

ocenił(a) film na 10
deamon82

No, no. I dali mu ładny kostium i wielki hełm na łepetynę. I przydomek "Juggernaut"... Bratem Xaviera jest Cain Marko aka "Juggernaut".
http://marvelcomics.pl/bios/index/id/30/Juggernaut-%5BCain-Marko%5D

W tym "Ostatnim Bastionie" to już same kalumnie i paszkwile. Ale co tam - scena jak Logan killuje Phoenix - kultowa...

ps. ja już tak mam - tak mocno i głęboko siedzę w świecie komiksowych x-ów, że po prostu niektóre rzeczy mnie nie przekonują w filmach. Dziwne że ktoś robi jakieś myki z ciałem a potem dopowiadają poza kadrem, że to brat bliźniak, bo najwyraźniej nikt normalny sam się nie domyślił patrząc na film.
Ale zdaje mi się że w Ostatnim Bastionie Charles przy jakieś okazji rozmawia własnie o tym ciele.

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Tylko, że ty gadasz o wersji oryginalnej komiksu, a były też inne, a film czerpie z różnych źródeł, głównie z Ultimate, gdzie m.in.:
- Havok jest starszy od Scotta
- Juggs jest mutantem i nie ma żadnego powiązania z Charlesem.

Tak Charles mówił o tym ciele, gdy prowadził zajęcia dla młodych mutantów m.in. Kitty.