(spoiler 3 cześci serii) z tego co pamietam w x-men ostatni bastion Charles ginie a Magneto traci moc. Pamietam też ze sa na sam koniec filmu dwie sceny gdzie to Magneto ma niby odzyskać moc a Charles mimo wszystko żyje.
Wiecie jak twórcy mają wytłumaczyć odzyskanie mocy prze Magneto(a może nie bedzie jej miec w filmie?!) i jak wytłumaczą zmartwychwstanie Xaviera, no kurde Jean Grey zrobiła z niego konfetti, ciężko to będzie jakoś ominąć ?? :)
A więc tak: Na samym końcu X-Men Ostatni Bastion widać jak Magneto porusza figurą na szachownicy. Domyśleć się więc można, że to serum miało działanie chwilowe (parę dni?).
Co do Xaviera to po napisach w Ostatnim Bastionie jest scena, w której to widać, że przeniósł swoją świadomość do kogoś w śpiączce. Wybudził się z tej śpiączki i jako inny człowiek, jeździ sobie na wózku, a wykorzystując swoje super moce zmienił swój wygląd na "orginalny" (oczywiście nie jak Mistique, tylko w umysłach innych ludzi). - Ja przynajmniej mam taka teorie, ktoś tam pisał o bracie bliźniaku ale powątpiewam w to.
W komiksie Xavier miał siostrę bliźniaczkę ,którą zabił w macicy bo wiedział ze bedzie zła ale wrocila
Umysłem. Ta siostra była czymś w rodzaju demona, a nie prawdziwego człowieka. Potem jej negatywna energia się zmaterializowała samemu tworząc ciało. Ale ta historia nie ma związku z tym filmem.
Gdzie jest ta scena z Xavierem? Mam cały film, scena z Magneto i szachownicą jest, ok. A po napisach już nic nie ma.
Na samym samym samym końcu, wszystkie napisy muszą przelecieć. Trwa może z 3sek także uważaj bo możesz ją przewinać :)
W takim razie muszę mieć wersję z uciętą scena. Obejrzałem napisy do końca i nic.
Ukochana Xawiera mieli nawet syna .Ogulnie Xawier mial Wiecej dzieci miedzy innymi Legion odpowiedzialny za wiek apokalipsy mszczac sie na ojcu . Xawier nigdy nie byl swiety czego dowodzi jako Onslaught .
hm
to ze Xawier przenosi świadomość do kogoś innego jest oczywiste - w ostatnim bastionie jest scena jak rozmawia o moralności tego czynu na lekcji z młodymi mutantami plus scena po napisach.
nie rozumiem dlaczego jest tam Moira skoro w latach 60 była bohaterka "pierwszej klasy" i była w wieku Magneta i Xaviera - w ostatnim bastionie powinna byc grubo po 70 tece
masz na to jakaś teorie ?, jeśli tak to proszę podziel się ze mną :-)
Pozdrawiam Marcin
W First Class miała z 25 lat, w X3 ma więc 70 lat.
Moira jr w klinice to jej córka, lub Moira po sporej ilości operacji plastycznych.
Nawet nie ma wzmianki o tym, żeby Moira miała tu wystąpic, ale coś o C.I.A. będzie, więc kto wie.
no niestety nie wszystkie filmy z bohaterami Marvela mają te sceny :-(
Wolverin 2013 - ma :-)
Pozdrawiam
1. Źródłem lekarstwa był Leech, który odbierał moc jedynie w swoim otoczeniu, nie na zawsze. Stąd lekarstwo też działa tylko na jakiś czas.
2. Twórcy filmu tłumaczyli na DVD, że ciało w klinice Moiry, to ciało brata bliźniaka Charlesa. Brat ten urodził się bez jakichś funkcji mózgowych, dlatego że Charles urodził się z mocno rozwiniętym mózgiem.
Chronologia:
-Geneza:Wolverine
-Wolverine
-Xmen1
-Xmen 2
-Days of future past (co można tłumaczyć jako dni przyszłej przeszłości)
-Ostatni bastion
Nie może tylko na pewno. W The Wolverine Logan ma sny z Jean którą zabił w Ostatnim bastionie.
Źle, tutaj masz poprawną chronologię:
http://heroesmovies.pl/forum/showthread.php?tid=2281&pid=108787#pid108787
Nie wiadomo, czy Days of Future past bedzie przed OB, ale lepiej żeby tak było. Bo inaczej cały Ostatni Bastion jest lekko niekanoniczny/głupi.
Wszystko wiadomo, już od dawna.
The Wolverine jest parę lat po ostatnim Bastionie, a DOFP jeszcze później. Days of Future Past (rok 2023) będzie kilkanaście lat po Ostatnim Bastionie. Przeniosą umysł Logana do jego ciała 11 lat po First Class, do roku 1973.
Poprawione, bo błąd popełniłem:
-Pierwsza klasa
-geneza: wolverine
-xmen
-xmen2
-days of future past
-last stand
-wolverine
Inaczej wszystkie wydarzenia w Last Stand nie mają sensu...
Twoja chronologia nie ma sensu, z każdą następną poprawką coraz bardziej , obejrzyj jeszcze raz filmy.
-Pierwsza klasa opowiada o początkach
-geneza: wolverine, gdzie pokazani są niektórzy z xmenów, powstanie Wolverine'a
-Xmen, w którym Logan ponownie spotyka Xmen
-Xmen2, sequel
-Days of future past, nie może być po LS, bo to bez sensu
-Last stand, po którym Logan opuszcza Xmen
-Wolverine
Twoje bez pokrycia argumenty nie mają sensu.
Ile razy można tobie tłumaczyć, że już od pół roku wiadomo, że akcja Days of Future Past dzieje się na dwóch płaszczyznach czasowych, w 1973 oraz w 2023 roku.
Jeśli nie potrafisz używać google, żeby sobie znaleźć te informacje, to także nie zaśmiecaj wątku twoją bzdurną chronologią.
"-Days of future past, nie może być po LS, bo to bez sensu"
Ma sens bo w Last Stand zginęli Jean i Cyclops. Magneto odzyskał moc bo serum działało tylko tymczasowo, a Xavier przeniósł umysł do nowego ciała i tyle.
przecież to logiczne że days of future past jest po last stand masz na zwiastunie starego magneto i Charlsa, który mówi że muszą wysłać logana w podróż w czasie do dnia zanim Charles stał razem z Magneto przeciwko ludzkości czyli przed część x-men1 a muszą się cofnąć bo jak mówił Magneto w scence po napisać wolverina ludzie mają broń czy też budują, która zabije mutanty...ludzie myślcie to nie boli,
aha czytaj wujka google to DALEKO zajdziesz
przedstawiam nowy stary zwiastun własnej roboty dodałem do niego lektora
https://www.youtube.com/watch? v=CnNCuPXtckU
40 wyświetleniami to po 1 a dla tego wstawiłem z lektorem ivony bo lepiej to wyglądało z podkładem dźwiękowym ivony niż z własnym lektorem własnego głosu i lepiej się skupia na filmie gdy śię słucha dialogu w języku dla siebie rozumianym niż oglądać film i jednocześnie czytać napisy osobiście napisy męczą oczy ja lubię zwiastuny z lektorem i z dubbingiem a tak po za tym nikt nie wstawił zwiastuna z podkładem ivony
40 wyświetleń bo sam to sprawdzasz....
Wiesz, że żeby cos zarobić na yt musisz mieć chyba 100k wyświetleń? I to się przekłada na 50$
A, i muszą być reklamy. Czas tracisz.