X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Jak tylko się pojawi to go tutaj dla was umieszczę,wpisujcie tu opinie na temat trailera tylko bez
żadnego trollowania.

sentinelmark

jest trailer !!!!

ocenił(a) film na 10
sentinelmark

http://t.co/a9derASvfo

mateusz dobosz

sentinele bedą kopiować moce mutantów OO !!

ocenił(a) film na 10
sentinelmark

o cholera ale zwiastun extra

ocenił(a) film na 9
sentinelmark

Tak i wykorzystali do tego Rogue ;d
A zwiastun jest super ;d

ocenił(a) film na 10
sentinelmark

To będzie ciekawe, a te sentinele z przeszlosci beda wielkie :P

ocenił(a) film na 8
sentinelmark

Ten film bezapelacyjnie będzie najlepszą adaptacją przygód bohaterów ze stajni Marvela.
Quicksilver w trailerze wygląda o niebo lepiej, niż na zdjęciach promocyjnych i moim zdaniem o wiele lepiej niż w Avengersowej wersji

Morduch

O tak podoba mi się ale najbardziej mnie cieszy że będzie finałowa walka z sentinelami w przeszłości magneto da im popalić

ocenił(a) film na 8
sentinelmark

2,5 godziny. Tyle musi trwać ten film, żeby zmieścić wszystko. A najlepiej by było gdyby Singer rok po premierze filmu wypuścił, tak jak to robi Jackson, wersję rozszerzoną. Dodatkowymi 30-40 minutami i kolejnymi bohaterami bym nie pogardził ; )

ocenił(a) film na 10
sentinelmark

Raczej będzie nimi dowodził...

Himiteshu

Też mi na to wyglądało Magneto sterował nimi to było widać

Morduch

Quicksilver wygląda akurat gorzej w DoFP, bo Evans Peters przypomina prędzej niedojdę niż Pietro. Z kolei Aaron Johnson to aktor, który na każdym zdjęciu prezentuje się jak pewien siebie facet, z tym szelmowskim uśmieszkiem i specyficznymi iskierkami w oczach. Po concept arcie jestem przekonany, że zarówno wizualnie, jak i aktorsko przebije tę imitację od Foxa.

ocenił(a) film na 10
Peeves

Zgadzam sie, ten Quciksilver w ogóle nie wygląda jak Quicksilver tylko jakis emo chłoptas, w Avengersach będzie miała nwet swój strój z komiksu

ocenił(a) film na 10
Morduch

Widziałeś concept arty z Quicksilverem do Avengers 2?

sentinelmark

Po pierwszym trailerze srogo się rozczarowałam. Przeszło mi przez myśl, że nie ma innej opcji niż klapa jak X-3, szczególnie że dowalili tyle różnych nowych mutantów że ciężko znaleźć by dla nich wszystkich czas ekranowy. Obejrzałam drugi.... Zobaczyłam Jackmana z gołą klatą (jak zwykle), Halle Berry z wystraszoną miną (jak zwykle), migawki masy różnych mutantów i w sumie... Dalej nie spodziewam się czegoś super, chociaż NAPRAWDĘ chciałabym zobaczyć bardzo dobry film z Iksiątkami. Boję się, że oddalą się od całkiem dobrego First Class w kierunku wspomnianego wyżej X3 i.... i będzie smutno^100

ocenił(a) film na 8
SharkGirl

Jak możesz tak myśleć? Singer to nie Rattner, który mutantów traktował po macoszemu. Gdyby uważał, że kogoś nie powinno być, to by go do filmu nie wstawił. Rogue już prawdopodobnie wywalił, bo uważał że jest niepotrzebna i spłyciłby tylko tę postać. Każdy ma tam swoje 5 minut i co najważniejsze, wszystko robione jest z głową. Tutaj będzie nie tylko efektowność, ale i fabułę, przekaz. Konflikt ludzie-mutanci był poruszany już wcześniej, ale to tutaj tak naprawdę mamy jego kulminację. Nie mogę się ciągle nadziwić ludziom, kiedy jarają się Iron Manem, Capem, Thorem, Avengersami, a uważają, że X-Meni to dno. "First Class" pokazał, że póki co to Fox potrai zrobić lepszy film na podstawie komiksów Marvela.

Morduch

Dla mnie Avangersi to trochę takie nawalanie dla dzieciaków - mało akcji, dużo wybuchów, w sumie są dobrzy i źli. Wszystko podane jak na tacy. Myśleć nie trzeba, żeby zrozumieć. Thor nudny jak flaki z olejem. Może jeśli chodzi o Kapitana Amerykę (którego nie lubię jako postaci) i jego film (niedługo filmY) to można obejrzeć z mniejszym przeświadczeniem że dostaje się papkę.

Rogue i Storm (obie miały być wycinane) podobno jednak w filmie będą. Quicksilver (koło 1:10 w trailerze) praktycznie w wieku swojego ojca? Są rzeczy, które w tym trailerze po prostu mi nie pasują. Wolałabym też, żeby zamiast Wolverine'a (ZNÓW) wysłali w przeszłość Kitty tak jak to było w komiksach. No ale to już odpuszczę, wizja artystyczna. Jednak po prostu się obawiam, że będzie za dużo wszystkiego tak jak w Mścicielach i zamiast fajnego filmu z moimi ulubionymi bohaterami dostaniemy małą masakrę.

ocenił(a) film na 8
SharkGirl

Singer trzyma rękę na pulsie, myśle że powtórka z Avengersów, lub co gorsza z "X-Men - The Last Stand" nam nie grozi.

Morduch

Czego chcesz od Avengers geju wracaj do batmanka nolanka i dc

ocenił(a) film na 8
kolo_103

Nie mam nic do "Avengersów", oceniłem ten film na 8. Natomiast Ty najwidoczniej masz problemy ze sobą. Zachowujesz sie jak lewacka swołocz, wyzywająca innych na wstępie 'dyskusji'(?), więc lepiej zamilcz. Szkoda, że nasza Ziemia skażona jest takimi ludźmi jak Ty.

Morduch

Miało być do SharkGirl coś mi sie pomyliło nie ważne

kolo_103

No GEJU jak piszesz to obczaj najpierw płeć.
Nolanka i DC nie lubię. Ba, jak ktoś ma coś do avangersów (tak się składa, że jestem fanką przede wszystkim KOMIKSÓW ze stajni Marvela a nie filmów na ich podstawie ) to pewnie musi kochać DC i fapać nad Jokerem w wykonaniu Ledgera, co nie? :P

A Avangersi to po prostu nawalanka. Nawalanka dobra wizualnie. Tyle w temacie. Od Mścicieli lepszy jest chociażby Iron-man. Więcej fabuły w fabule.

SharkGirl

Batmany Nolana to też nawalanki z dziurawą fabuła nie mówiac juz o MOS.

kolo_103

Rany. A w którym miejscu ja powiedziałam, że nolanki nie są nawalanką z kulejącą fabułą? To ty starasz się mi chyba wmówić, że lubię Batmana od Nolana :P. Co z tego, że uważam że te filmy są totalnie przereklamowane :P. Jak nie uważam avangersów za super-ekstra film to muszę kochać batmanki-nolanki!

Poza tym - mściciele nie są wybitni, ale jako ciekawą nawalankę dla odprężenia można obejrzeć ;)

SharkGirl

No dobra ok nie bede juz cie meczyl znajde sobie inna ofiare ;p ( najlepiej jakiegos fanatyka od nolana)

ocenił(a) film na 9
Morduch

Muszę się zgodzić. Uważam, że takie produkcje powinny ludzi łączyć. Zarówno Marvel jak i DC Comics. Zarowno universum X-Men jak i Cinematic Universe to wyjatkowe swiaty. Filmy to to udowadniaja.

Vulture363

Zgadzam sie

ocenił(a) film na 10
Morduch

Dobre xD

ocenił(a) film na 10
SharkGirl

Quicksilver jest tu nastolatkiem, a Magneto m 4 dychy na karku.
Singer to najlepiej czujący ten klimat póki co, z pewnością będzie dobry fabularnie, jak i pod względem akcji. Nie zapominajmy, że to na podstawie jego materiałów powstało First Class, a on sam był reżyserem najlepszego w całej serii X2.

ocenił(a) film na 10
deamon82

Noo X-men 2 faktycznie dobry, The Wolverine tez nie gorszy

ocenił(a) film na 10
SharkGirl

Avengers w zamierzeniu nie mógł się udać, ale się udał!!!! I to wyszlo jeszcze swietnie kulminacja Fazy pierwszej Marvela, nie za duzo nie za malo, film jest dlugi i opisuje wszysto z perspektywy kazdego z bohaterow, plus genialny Loki ktory kradnie show tak jak i w Thorze. Nie mow wiec ze to papka dla dzieci bo jako kino rozrywkowe czy film o superbohaterach jest z najwyzszej polki

Himiteshu

Racja mam takie samo zdanie jak ty

ocenił(a) film na 10
Morduch

First Class jest świetne

ocenił(a) film na 10
SharkGirl

First Class było genialne przez fabułe i świeżośc przede wszystkim, tutaj tez obawiam sie ze bedzie wszystkiego i wszystkich za dużo ale.. w koncu film bedzie sie dział na 3 płaszczyznach ( osiach czasu ) wiec to jest uzasadnione, cos czuje ze bedzie dramatycznie i fajnie, jesli wyjdzie to bedzie taka wersja Ultimate wszystkiego co jest związane z X-menami. PS Storm wygląda teraz jak taki milf :)

Himiteshu

Storm wyglądała najlepiej w długich włosach według mnie

ocenił(a) film na 10
wort801

W sumie racja, z irokezem tez fajnie w komiksach wyglada i w białym stroju przede wszystkim :P

Himiteshu

Mi z irokezem tak jakoś nie za bardzo ale widziałem bajkę o tych wydarzeniach wiec rozumiem że musi mieć takie włosy .

wort801

Halle Berry w ogóle nie powinna grać Storm. Z prawdopodobnie najpotężniejszej mutantki zrobiła przerażoną i słabą kobitkę. Jej najlepiej w długich.
Chociaż osobiście uwielbiam irokeza i wszelakie wariacje na punkcie półdługich włosów Ororo (np.: w komiksie gdzie ścięła je zrozpaczona po śmierci Beasta/zabijcie ale nie pamiętam który to i nie mogę znaleźć właściwego odnośnika :D).

SharkGirl

Ok spoko :) dzięki za odpowiedz mi osobiście Halle Berry pasuje ale kto co lubi .

ocenił(a) film na 10
SharkGirl

Halle Berry pasuje do Storm , dobry wiek i budowa ciała i ładnie wygląda w białych włosach tylko szkoda że nie ma tego białego kostiumu , bardziej zwiewnego z komiksu. Dla mnie porażką jesli chodzi o obsadzenie ról mutantów jest Rogue, najgorzej jak się da

Himiteshu

Jeżeli chodzi o Annę Paquin to wizualnie nie jest może jakoś źle, ale spłycenie postaci Rogue do nastolatki zakochanej w koledze to trochę... niefajne. Tak samo Iceman, w ogóle jakoś nie pasuje mi do tego żartownisia-rozrabiaki jakiego znam z komiksów. Ale pewnie w DoFP będą mieli tylko krótki epizod....

No ale cieszę się, że Ellen Paige gra Kitty. Doskonałe dobranie. Dlatego też żałuję że znów główna rola przypadnie Jackmanowi (też super dopasowanie, ale oglądanie jego gołej klaty w każdym praktycznie x-filmie troszkę zaczyna mi się przejadać) a nie jej. No i Sir Stewart to najlepszy profesor X jakiego mogę sobie wyobrazić. Jego młodsza wersja też niczego sobie. No i obaj Magneto. Tylko trochę Jen Lawrence trochę dziwnie ogląda się jako Raven :D

ocenił(a) film na 10
SharkGirl

Fajnie wygląda, jej ciało o wiele bardziej autentycznie wygląda niż poprzednio, no i ma fajne kształty ;)

Himiteshu

Na zajawkach wygląda dużo lepiej niż w first class, tylko brakuje mi tej uwodzicielskiej, pięknej i niebezpiecznej Raven jak patrzę na tą słodką okrągłą buźkę :D

ocenił(a) film na 10
SharkGirl

Bo jeszcze młoda z niej dziewoja :P

sentinelmark

Świetny zwiastun :) Tutaj z polskimi napisami, jeśli ktoś nie lubi playera filmwebu: https://www.youtube.com/watch?v=03Ymz5H0B0w

Puchy11

Zwiastun jest genialny :)

ocenił(a) film na 10
sentinelmark

Ooooo kur wa ale moc!!! Swietne są te momenty w sniegu z sentinelami i statkiem X-menow . Dużo się bedzie dzialo cos czuje, fajnie sunspot sie przemienia. Szkoda ze więcej Bishopa i Toada nie pokazali. Czekam czekam
Aha, zauważyliście ze na końcu na plakacie Wolverine ma żółto-czarny strój?!?!?!?!?!

Himiteshu

Ja zauważyłem nawet fajnie to wygląda :)

ocenił(a) film na 10
sentinelmark

Kapitalny zwiastun. Bardzo dobry podkład muzyczny ;D Teraz tylko pozostaje odliczać
Ależ się będzie w maju działo..