Nie ma co myśleć, wystarczy policzyć na podstawie danych podanych w filmach ;]
Wychodzi z tego, że w przyszłośc Magneto (tak jak i Xavier zresztą) dobija 90.
Magneto ma prawie 100 lat ( ! ), jeśli jakoś w trakcie II wojny światowej miał kilkanaście, to urodził się w latach 20 XX wieku. Zatem dodając 50 lat od 1973 ( tak mniej więcej określili okres w filmie ) dostajemy , że ma prawie 100 . Profesor jest pewnie trochę młodszy , co nie zmienia faktu , że to się kupy nie trzyma, podobnie jak wygląd Strykera ( wg mnie jest za młody ).
Nie wiem jak Ci wyszły lata 20'. Jeśli w 44 roku miał ok. 10-11 lat to urodził się w 1933/34. Zatem w DOFP jako młody miał czterdziestkę, a jako stary dziewięćdziesiąt. Biorąc pod uwagę, że to mutanci ich wygląd wcale nie zaskakuje. Stryker ma jakieś 25 więc w X-men 2 ma koło 60-tki. Też się wszystko zgadza.
też mi się zdaje że dzięki temu ,że jest mutantem można jakoś w to uwierzyć że jest koło 90ątki i jeszcze daje czadu:)
On tam aż tak wiele nie robi poza wykorzystywaniem mocy.
Zresztą zdarzają się informacje nawet o stulatkach którzy kończą maratony.
Nie pamiętam dokładnie z którego roku jest ta scena jak rozdzielają go z rodzicami, jeśli było to w 39 roku to urodziłby się w latach 20-tych. Jeśli później, to mogły to być już lata 30. Jakby się tak zastanowić , to mógłby być sprawny po 90. Wszystko by sobie przyciągnął, chodzić też nie musiał, mógł latać ;)