PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176910
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Ten film to kompletna porażka i pewnie ostatni tego reżysera. Bardzo słabe postacie i beznadziejna gra aktorów. Bryan Singer - w swoich X-menach umiał wznieść się ponad efekciarstwo i tworzył przynajmniej dramatyczne sytuacje i ciekawe bardzo postacie takie jak np. Magneto - tu nie ma tego wogóle. Jest tylko pogoń za kolejnym efekciorem. Mam nadzieje ze to co jest dostepne na torrentach to tylko słabo zmontowana wersja i w kinie obejrzymy coś lepszego. Myślę poza tym że na 100% wyjdzie kto udostępnił te kopię WORKPRINT na torrencie - ponieważ oni na serio mają poważne zabezpieczenia podczas takiej produkcji. Poza tym uważam to za świetny marketing i reklame filmu. Ja osobiście wybiorę sie do kina aby zobaczyć gotowe efekciory na duzym ekranie i porównać te dwie wersje. To na serio napędzi ludzi do kina - zatem nie przesadzajmy z tym spadkiem oglądalności. Mozliwe że ktos taką a nie inna akcję zaplanował w samym FOX'ie i jest to akcja reklamowa.

Dominfilmfan

W sumie film nie jest zły. Nie patrząc oczywiście na to że w 90% nie zgadza się z oryginalna fabułą.
1) Szpony... Od kiedy Wolovie miał je przed eksperymentem?
2) Wiktor i Logan braćmi xD
3) W oryginale Wolverina tworzył "Profesor". Był kluczową postacią w "Weapon X"
I jeszcze sporo, ale nie chce mi sie wymieniać.
Ten reżyser powinien się wziąć za ekranizacje "Tetrisa" a nie pieprzyć tak dobry materiał. Mam nadzieję że będzie jak z Hulkiem i Punisherem.
Czyli że będą robili dopóki im nie wyjdzie "Ten dobry film" xD

ocenił(a) film na 5
Hexanopotherium

Czy ten film jest naprawdę taki zły czy po prostu wam się nie podoba bo nie jest brutalny itp. jak w Weapon X? Co do utraty pamięci przez Wolverine'a to chyba jednak bardziej logiczne jest że od tego strzału w głowę( tak mi się wydaje, bo filmu jeszcze nie widziałem... z komiksami też mam nie wiele wspólnego ;P ), bo gdyby stracił w trakcie wstrzepiania adamantium to pamiętał by to co było po tym np. Sabretooth'a, a przecież w X1 nie wiedział nawet kim jest. Troche to zagmatwali bo Sabretooth też nic o nim nie wiedział raczej...

ocenił(a) film na 6
Hexanopotherium

1. miał kościane, poczytaj komiksy
2. nigdzie w komiksach nie ma zaprzeczenia, że Dog i Victor nie są tą samą osobą, więc mogą być przybranymi braćmi
3. w X2 było powiedziane co i jak (czyli Stryker zamiast profesora, a Logan na ochotnika), więc nie mogli już tego zmienić na wzór komiksu

akurat denne przykłady podałeś, daj inne

ocenił(a) film na 5
ironlord

dobry film... nie bede sie rozpisywal bo opisalem prawie wszystko w temacie na glownej...

ocenił(a) film na 3
shamar

Słaby film... Naprawdę dawno się aż TAK żadnym obrazem nie rozczarowałem. Kurde no, zwiastun przecież wymiatał ;-P Ale prawdę mówiąc, była to jedna z niewielu zapowiedzi, które widziałem, z WSZYSTKIMI najlepszymi scenami, a najfajniejsze, że spora część z nich była z czołówki, która strasznie irytowała, a zwłaszcza te nachalne stopowanie ujęć. Jezu... Patrzyłem na to filmidło i nie wierzyłem własnym oczom - jak można było to tak spieprzyć?! Przecież to będzie ideał dla przeciwników komiksów - fabuła z dupy, postacie papierowe, dialogi sztuczne, nieumiejętny patos i niezamierzona śmieszność (ciekawe czy jest ktoś, kto ani razu nie zaśmiał się podczas seansu). Myślałem, że era takich filmów już minęła... A potencjał był naprawdę spory, no ale skoro nie chciało im się bardziej wgłębić w komiksy, wystarczyło dodać tylko coś od siebie do historii przedstawionej w X2, prezentująć ją w niemal identyczny sposób i już byłoby ciekawiej, albo jakoś przekształcić fabułę X-Men: Wolverine's Revange, bo gry są ostatnio w modzie. Wychodzi jednak na to, że byłoby to chyba zbyt skomplikowane dla potencjalnego odiborcy - 10-12 lat. Zgadzam się z Mierzwakiem, że dla tej produkcji nie ma już ratunku i efekty specjalne, nawet z kosmosu wzięte, tego nie zmienią. No ale swoje i tak skubana zarobi ;-P

użytkownik usunięty
ironlord

Widziałem sam początek - i jak do tej pory myślałem że Logan miał szpony po wszczepieniu adamantium a tu sie okazuje, że miał je od urodzenia

ocenił(a) film na 6

jeśli takich rzeczy nie wiesz, to najpierw poczytaj, później oglądaj