PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176762
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

sagę z hannibalem lecterem, gdzie najpierw są 3 części bardzo udane, a następnie czwarta, jakby wprowadzająca, bardzo przeciętna, jak dla mnie film słaby, nieporównywalny do poprzednich części

ocenił(a) film na 6
filmmichalweb

to nie jest X-Men 4

ocenił(a) film na 7
deamon82

chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi, ale trudno

ocenił(a) film na 6
filmmichalweb

To jest prequel, a nie część.

ocenił(a) film na 3
filmmichalweb

X-Men 3 nie był wcale udany .... był głupi.

styrczek

Mi osobiście podobały się wszystkie części. Kręcić X-mena będą zapewne jeszcze długo, dopiero teraz pojawił się Gambit, jeszcze zostało sporo postaci do omówienia. Około roku 2013 ma się pojawić X-Men Geneza: Magneto. Mam nadzieję, że nie będzie to film gorszy od Wolverine'a. Do tej części przekonałem się jak obejrzałem ją po raz drugi. Jak dla mnie 7,5, nie ma takiej oceny więc 7, ponieważ bliżej temu filmowi do 7 niż do 8.

ocenił(a) film na 3
mixesnuss

Jak dla mnie pierwsza część była ok, kolejna zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie i dlatego się bardzo zawiodłem trzecią. Wolverine już zawiódł na całej lini... Najbardziej po takich filmach oczekuję efektów specjalnych na poziomie, tutaj zdecydowanie tego zabrakło. Wszystkiego tutaj zabrakło, tak jak w X-Men Ostatni Bastion.

filmmichalweb

A mi się podobała tylko pierwsza z trzech część x mena, a Wolverine Geneza jest naprawdę spoko, fabuła miodzio :D fajne efekty specjalne,

ocenił(a) film na 6
filmmichalweb

stwierdzilbym jednak ze 2 czesci, czyli Hannibal wcale udana nie byla, a co do Wolverine i samych X-Menow 1 i 3 czesc byla dla mnie najlepsza, sam wolverine nie jest tragiczny, chociaz chociaz smieszy mnie ze producenci szacuja ile stracili na WorkPrincie bedacym miesiac przed filmem, kto mial na niego isc do kina to i tak poszedl, a reszta obejrzala tego WorkPrinta albo w tamtym czasie poczekala na R5. pozdro

filmmichalweb

podejrzewam ze nikt nie ogladał wersji reżyserskiej tylko kinowa. w rezyserskiej bardzo mi się podobała ścieżka dźwiekowa ( ale nie było efektów specjalnych) natomiast w kinowej były efekty specjalne ale ścieżka muzyczna taka raczej w kit. gdyby połaczyć muzyke z wetrsji reż. i efekty z kinowej to byłby zdecydowanie lepszy film i dałbym 9,5/10 a tak 7,5/10

Marko11

uważam że geneza była potrzebna... w pierwszych 3 częściach nic właściwie nie było wiadomo o Wolvorinie. A teraz wszystko sie wyjaśniło ;p mi film bardzo się podobał ale nie jestem w pełni obiektywna bo jestem wielką fanka i po prostu nie umiem źle sie wypowiedzieć o x-men :))

Marko11

Ja oglądałam reżyserską , skakali to było widać linki, obraz się wykręcał, zmieniały się kolory podczas ostatniej walki pod koniec filmu, a kinowej już nie wiedziałam, więc nie będe się wypowiadać na jej temat :)