PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176927
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Witam,
ostatnio miałem zamiar zabrać się za przeczytanie historii o Loganie. Tak też zrobiłem, właśnie
skończyłem czytać Wolverine-Origin jednak nie wiem jaką część mam czytać następnie. Czy
mógłby mi ktoś napisać w w jakiej kolejności powinienem czytać komiksy(tytuły) by historia
Rosomaka ułożyła mi się chronologicznie ? z góry dziękuję

ocenił(a) film na 5
theexpendable

Komiksem który najlepiej oddaje trudne początki naszego kochanego Rosomaka jest niesamowity WEAPON X. Niestety w większości przypadków nowe komiksy Marvela nie mają nawet połowy z klimatu i fabuly tych co czytałem w latach 90 tych.Zdobyć wszystkie komiksy jest dosyć trudno gdyż Marvel uwielbiał robić crossovery tak więc Wolverine pojawiał się niezliczoną ilość razy również w komiksach innych bohaterów (np: w Ghost Riderze czy Spider Manie) dlatego ogarnięcie całej tej "literatury" jest nie lada wyzwaniem. Bardzo ciekawym epizodem, który miał miejsce w Polskich Komiksach, jest ten gdy Magnus wyssał zaplikowany w kościach Logana Adamant.
Innymi słowy uważam iż powinieneś zdobyć polskie komiksy X menów (pamiętaj że mówimy o tych starych PRawdziwych które wychodziły w latach 90 za pośrednictwem wydawnictwa Tm-semic) przeczytać Weapon X, Ostatnie wydanie Mega Marvel w polsce czyli OFIARY z udziałem właśnie powyższego bohatera jak i Gambita. Proponuje ci właśnie te komisky ponieważ ów Polskie wydawnictwo odwaliło kawał naprawdę świetne roboty łącząc czasami nawet trzy Amerykańskie komiksy w jeden polski, pomijajać przy okazji
durne wątki, nudy itp itd. Jeżeli jesteś zainteresowany zbieraniem ów (fenomenalnych) komiksów to zapraszam cię do metra centrum. Tam jest sklep w którym znajdziesz pozycje które cię interesują. Musisz jednak wiedzieć że jest to dosyć spory wydatek gdyż jak wspomniałem wcześniej są to klasyki.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
pawwol15

Bardzo dziękuje za odpowiedź , która okazał się bardzo pomocna. pozdrawiam

theexpendable

Też polecam Weapon X, jest to chyba najlepszy komiks z marvela jaki został wydany w Polsce ;]

ocenił(a) film na 9
hudylobo

yhm dziękuje bardzo , a czy Weapon X to jest 1 komiks czy też seria pod taką nazwą ?
ogólnie przepraszam , że zadaje tego typu pytania , ale po prostu słabo się na tym znam.

theexpendable

Można powiedzieć że jest to koniec człowieka a początek maszyny do zabijania, czyli co przeżył i jak stało sie połączenie z adamantium. Świetna choć nie prosta historia .W Polsce wydany przez tm-semic jako: Mega Marvel nr4/94 Weapon X. Komiks jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju inne mają juz inny styl i przekaz ale to co proponuje pawwol15 warto tez przejrzeć ;]

hudylobo

Dzień dobry, a gdzie można zdobyć Weapon X? Nawet w formie ebooka, tylko po polsku?