Zarówno w opisie jak i komentarzu poprzednika jest wielka nieścisłość, bo X2000 Ozona, to nie jeden filmik krótkometrażowy, ale zbiór jego krótkometrażówek!!! I jako miłośnik Ozona polecam koniecznie do obejrzenia. Jego spojrzenie i pointy są - co by nie gadać - zaskakujące.
Obejrzałem ten filmik przed chwilą - i istnieje on jak najbardziej. :) Jako rzecz osobna, nie jako zbiór krótkometrażówek.
możliwe, że ten jeden filmik wyizolowano, ale należy do zbioru powiązanych nowelek. ja znam całość w każdym razie. ale czy to ważne? ważne, że spoglądamy na podobne rzeczy.
to dziwne bo nie zna ich (tych powiazanych ,,nowelek´´) ani wikipedia, ani internet movie database. cos kosmicznie nie gra...
właściwie wszystkie portale znają właśnie nowelki:) spójrz na tytuł, to sam zobaczysz: X2000 - The Collected Shorts of Francois Ozon (2001). liczba mnoga w tytule rozwiewa wątpliwości. i ja znam właśnie te ok. 63 minuty nowelek. pozdrawiam!
Tytul rzeczywiscie rozwiewa watpliwosci, collected strories, a nie interlinked stories, x2000 wydano na dvd z innymi szortami"X2000" (1998, 5 min.) "Truth or Dare" (1994, 4 min.) - "Little Death" (1995, 26 min.) - . "Bed Scenes" (1997, 26 min.) co jednak bylo decyzja wydawcy, a nie Ozona. O ich niepowiazaniu swiadcza dobitnie rozne lata produkcji :)