X2000

1998
5,6 139  ocen
5,6 10 1 139
X2000
powrót do forum filmu X2000

Zarówno w opisie jak i komentarzu poprzednika jest wielka nieścisłość, bo X2000 Ozona, to nie jeden filmik krótkometrażowy, ale zbiór jego krótkometrażówek!!! I jako miłośnik Ozona polecam koniecznie do obejrzenia. Jego spojrzenie i pointy są - co by nie gadać - zaskakujące.

kosmiczny

Obejrzałem ten filmik przed chwilą - i istnieje on jak najbardziej. :) Jako rzecz osobna, nie jako zbiór krótkometrażówek.

Davus

możliwe, że ten jeden filmik wyizolowano, ale należy do zbioru powiązanych nowelek. ja znam całość w każdym razie. ale czy to ważne? ważne, że spoglądamy na podobne rzeczy.

kosmiczny

Jak znaleźć cały zbiór? Możesz mi podpowiedzieć gdzie to obejrzeć?

Rioriel

mogę. napisz mi swój adres email na blogu. pozdrawiam!

kosmiczny

BARDZO BARDZO dziękuję:-) Świetne:-)

użytkownik usunięty
kosmiczny

to dziwne bo nie zna ich (tych powiazanych ,,nowelek´´) ani wikipedia, ani internet movie database. cos kosmicznie nie gra...

właściwie wszystkie portale znają właśnie nowelki:) spójrz na tytuł, to sam zobaczysz: X2000 - The Collected Shorts of Francois Ozon (2001). liczba mnoga w tytule rozwiewa wątpliwości. i ja znam właśnie te ok. 63 minuty nowelek. pozdrawiam!

użytkownik usunięty
kosmiczny

Tytul rzeczywiscie rozwiewa watpliwosci, collected strories, a nie interlinked stories, x2000 wydano na dvd z innymi szortami"X2000" (1998, 5 min.) "Truth or Dare" (1994, 4 min.) - "Little Death" (1995, 26 min.) - . "Bed Scenes" (1997, 26 min.) co jednak bylo decyzja wydawcy, a nie Ozona. O ich niepowiazaniu swiadcza dobitnie rozne lata produkcji :)

:)