PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714811}

Yakuza: Apokalipsa

Gokudō Daisensō
2015
4,7 1,2 tys. ocen
4,7 10 1 1185
5,9 7 krytyków
Yakuza: Apokalipsa
powrót do forum filmu Yakuza: Apokalipsa

żywcem, robi wrażenie. Wgryzanie się wampiro-zombiaków w szyje, też robi wrażenie. Pomysł na film ciekawy, obśmianie yakuzy również, choć momentami już wydawał się zbyt irracjonalny. Wylewało się już z każdej strony absurdalnością, która w pewien sposób raz nudziła, raz zaskakiwała, bo Miike pomysłowy jest, to wiadomo. Obraz specyficzny i nie każdemu się spodoba, mnie nie zachwycił, znudził, zmęczył, czasem rozśmieszył, zdziwił. Mnóstwo różnych odczuć, ale bez konkretów.

ocenił(a) film na 5
dzyniu88

Muszę potwierdzić, do pewnego momentu film cechował się jakąś tam, pokręconą, ale jednak logiką, i ciekawiło mnie w jaką stronę się to wszystko rozkręci. Później zbytnio postawiono na naparzanie, pojedynki pod byle pretekstem, jakieś sprawy honorowe bez sensu... Dużo się działo, ale nie wyszło to filmowi na dobre. Niektóre postaci "kostiumowe" z początku śmieszyły, później wkurzały, nie wspomnę o tandetnym wykonaniu przebrań. No i nie da się zastosować mojego ulubionego ostatnio powiedzonka : "absurdy w normie", bo w normie nie były... Niektórym film może się podobać, mnie średnio.

ocenił(a) film na 1
dzyniu88

Twórcy chyba mieli dostęp do mocnego staffu, że wymyślili takie coś.