PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76886
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

Czy ktoś zna kawałek, który leci z magnetofonu podczas sceny, w której Zyga niszy sobie buty?

Dzięki

ocenił(a) film na 9
szatliko

Też interesuje mnie jej tytuł. Jeśli jakkolwiek pomoże Ci to w poszukiwaniach, tu ta piosenka jest na początku trailera http://www.youtube.com/watch?v=yEMJPyshG6c

ocenił(a) film na 7
TheK

Jeśli wam to pomoże to jestem niemal w 100% przekonany że to Depeche Mode.

ocenił(a) film na 9
latosinski_t

Przesłuchałam ich piosenki z '86, '87, '90, '93, '97. Niektóre kawałki są ciut podobne (także poddam to dalszej analizie), posłucham jeszcze tych z '83. Jednak nic w 100% podobnego nie udało mi się niestety znaleźć.

ocenił(a) film na 7
TheK

No właśnie ja też zaczynam wątpić bo odkopałem dyskografie ale nie znalazłem.

latosinski_t

troche podobne do muzy PapaDance ale chyb jednak nie to

uriel24

to napewno depeche mode
prosze

ocenił(a) film na 8
grudi89

Skoro to !na pewno! DM to podaj link. Kojarzę DM, ale niestety tego kawałka nie.

ocenił(a) film na 9
nooke

A nie wydaje się Wam, że ten utwór troszkę przypomina pierwsze sekundy "Never let me down again" DM? Przesłuchałam naprawdę sporo ich piosenek z tamtego okresu i powoli zaczynam sądzić, że będziemy musieli poczekać, aż oficjalnie zostanie wydany soundtrack.

ocenił(a) film na 7
TheK

Hmmm rzeczywiście podobne. Pewność byłaby jakby się znalazł cały fragment filmu bo piosenka tam trwała dość długo.

ocenił(a) film na 9
latosinski_t

Ja już w kinie byłam ciekawa co to za piosenka. Na pewno niedługo pojawi się w Internecie zarówno film jak i soundtrack. Tylko ciekawa jestem co będzie pierwsze. Nas by uratował dłuższy fragment filmu, tak jak piszesz. Albo jakiekolwiek słowa (choć nie kojarzę, by się tam pojawiały).

ocenił(a) film na 7
TheK

Pojawiły się... raczej. Byłem na filmie z kolegą i już podczas seansu stwierdziliśmy że to Depeche Mode.

ocenił(a) film na 9
latosinski_t

Być może masz rację, podkreślam - nie pamiętam już tego za dobrze. A co do tej piosenki, o której wspominałam to ona od razu wydała mi się podobna, ale jednak we fragmencie ten kawałek jest jakby trochę szybszy.

ocenił(a) film na 8
TheK

Dokładnie miałem do samo skojarzenie z Never let me down again, ale to nie to. Z tego co pamiętam, pojawiły się nawet słowa w tej piosence, ale niestety nie zwróciłem uwagi na tekst.

ocenił(a) film na 9
nooke

Jaki z tego wniosek? Każdy z nas pójdzie jeszcze raz do kina i zwróci uwagę na słowa :)

użytkownik usunięty
TheK

A potem na sali kinowej będzie "Riplej, riplej, no nie dali z tego ripleja" :)

ocenił(a) film na 8
TheK

Już przykazałem znajomemu zwrócić uwagę ;)

ocenił(a) film na 9
nooke

Dobro sprawy w jego rękach. Albo raczej uszach :)

ocenił(a) film na 8
TheK

Niestety w czasie, którego on nie ma, więc jeszcze musimy poczekać :(

ocenił(a) film na 9
nooke

I jak tam? Udało się coś ustalić?

ocenił(a) film na 7
latosinski_t

To na 200% nie jest Depeche Mode. Nie ten wokal.

użytkownik usunięty
ludowy

Mi to bardziej pod jakąś "Sabrinę" podchodziło, kurde, to mogło być wszystko z lat 80tych, nie licząc AC/DC, itp. Jason Donovan? Modern Talking?

ocenił(a) film na 9

O, może to i Modern Talking.

ocenił(a) film na 6
TheK

Obydwa kawałki brzmią podobnie. Czy to jest jednak ta sama piosenka, tylko w trochę innej wersji, trudno stwierdzić...

ocenił(a) film na 4
szatliko

a ktoś wie może jaka to nuta była kiedy Zyga z Halinką schodzili na dół na imprezę otwierającą eldorado ? :P

pjetrek.

A nie to:
MC DIVA - Dziewczyna z St.Pauli

?

ocenił(a) film na 4
szatliko

dzięki wielkie!!! :)

ocenił(a) film na 6
szatliko

Vanilla Ice - Ice Ice Baby

szatliko

IMHO, to jakiś kawałek grupy New Order.

ocenił(a) film na 2
fish_in_the_sky

albo Joy Division czyli starsze New Order

MacGregor82

Oj, to nawet nie jest w jakimkolwiek stopniu podobne do jakiejkolwiek piosenki Joy Division. New Order już prędzej, ale wokal jakoś nie pasuje.

junkhead

jestem w 90% pewien, że to nie jest New Order. Szukamy dalej :]

adikoooz_2

Tak myślałem, ale z New Order znam tylko 2 pierwsze płyty, to nie byłem do końca pewien.

Mam jeszcze teorię, że to nie jest piosenka jakiegoś zespołu z epoki, tylko muzycy odpowiedzialni za ścieżkę dźwiękową, sklecili w wolne południe ten kawałek. Bo to dziwne, że nikt nie potrafi rozpoznać tej piosenki, ani to, że nie jest wymieniona w napisach końcowych.

ocenił(a) film na 8
szatliko

A kojarzy ktoś utwór instrumentalny, który pojawia się w filmie dwa razy i brzmi dość podobnie do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=dTuFnAVjiKw (dźwięk w 0:37) ?
Mam wrażenie, że na ścieżce dźwiękowej do SH2 był bardziej podobny utwór, ale teraz nie mogę skojarzyć...

szatliko

Ściągajcie w super jakosći ;) Sprawdzone

chom@ikuj.p@l/bartekmrozik/FILMY+2012+Nowe
usuńcie @ z linku

szatliko

Dziwne, że nie ma wymienionego tytułu piosenki z magnetofonu w napisach końcowych wśród innych piosenek wykorzystanych w filmie.

junkhead

Dzięki!!! :)

ocenił(a) film na 5
szatliko

Michael Boddy & Michael Wyzgowski - Communication

qpon83

super :)...

użytkownik usunięty
qpon83

Dzięki wielkie (:

szatliko

Michael Boddy & Michael Wyzgowski - Communication