Czy ktoś zna kawałek, który leci z magnetofonu podczas sceny, w której Zyga niszy sobie buty?
Dzięki
Też interesuje mnie jej tytuł. Jeśli jakkolwiek pomoże Ci to w poszukiwaniach, tu ta piosenka jest na początku trailera http://www.youtube.com/watch?v=yEMJPyshG6c
Przesłuchałam ich piosenki z '86, '87, '90, '93, '97. Niektóre kawałki są ciut podobne (także poddam to dalszej analizie), posłucham jeszcze tych z '83. Jednak nic w 100% podobnego nie udało mi się niestety znaleźć.
Skoro to !na pewno! DM to podaj link. Kojarzę DM, ale niestety tego kawałka nie.
A nie wydaje się Wam, że ten utwór troszkę przypomina pierwsze sekundy "Never let me down again" DM? Przesłuchałam naprawdę sporo ich piosenek z tamtego okresu i powoli zaczynam sądzić, że będziemy musieli poczekać, aż oficjalnie zostanie wydany soundtrack.
Hmmm rzeczywiście podobne. Pewność byłaby jakby się znalazł cały fragment filmu bo piosenka tam trwała dość długo.
Ja już w kinie byłam ciekawa co to za piosenka. Na pewno niedługo pojawi się w Internecie zarówno film jak i soundtrack. Tylko ciekawa jestem co będzie pierwsze. Nas by uratował dłuższy fragment filmu, tak jak piszesz. Albo jakiekolwiek słowa (choć nie kojarzę, by się tam pojawiały).
Pojawiły się... raczej. Byłem na filmie z kolegą i już podczas seansu stwierdziliśmy że to Depeche Mode.
Być może masz rację, podkreślam - nie pamiętam już tego za dobrze. A co do tej piosenki, o której wspominałam to ona od razu wydała mi się podobna, ale jednak we fragmencie ten kawałek jest jakby trochę szybszy.
Dokładnie miałem do samo skojarzenie z Never let me down again, ale to nie to. Z tego co pamiętam, pojawiły się nawet słowa w tej piosence, ale niestety nie zwróciłem uwagi na tekst.
Jaki z tego wniosek? Każdy z nas pójdzie jeszcze raz do kina i zwróci uwagę na słowa :)
Mi to bardziej pod jakąś "Sabrinę" podchodziło, kurde, to mogło być wszystko z lat 80tych, nie licząc AC/DC, itp. Jason Donovan? Modern Talking?
Obydwa kawałki brzmią podobnie. Czy to jest jednak ta sama piosenka, tylko w trochę innej wersji, trudno stwierdzić...
a ktoś wie może jaka to nuta była kiedy Zyga z Halinką schodzili na dół na imprezę otwierającą eldorado ? :P
Oj, to nawet nie jest w jakimkolwiek stopniu podobne do jakiejkolwiek piosenki Joy Division. New Order już prędzej, ale wokal jakoś nie pasuje.
Tak myślałem, ale z New Order znam tylko 2 pierwsze płyty, to nie byłem do końca pewien.
Mam jeszcze teorię, że to nie jest piosenka jakiegoś zespołu z epoki, tylko muzycy odpowiedzialni za ścieżkę dźwiękową, sklecili w wolne południe ten kawałek. Bo to dziwne, że nikt nie potrafi rozpoznać tej piosenki, ani to, że nie jest wymieniona w napisach końcowych.
A kojarzy ktoś utwór instrumentalny, który pojawia się w filmie dwa razy i brzmi dość podobnie do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=dTuFnAVjiKw (dźwięk w 0:37) ?
Mam wrażenie, że na ścieżce dźwiękowej do SH2 był bardziej podobny utwór, ale teraz nie mogę skojarzyć...
Ściągajcie w super jakosći ;) Sprawdzone
chom@ikuj.p@l/bartekmrozik/FILMY+2012+Nowe
usuńcie @ z linku
Dziwne, że nie ma wymienionego tytułu piosenki z magnetofonu w napisach końcowych wśród innych piosenek wykorzystanych w filmie.