PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=423947}

Złe spojrzenia

Nothing Is Private
2007
6,5 2,4 tys. ocen
6,5 10 1 2448
Złe spojrzenia
powrót do forum filmu Złe spojrzenia

Drugie dno

ocenił(a) film na 9

Bardzo dobry film. Idealnie pokazuje nie tylko drogę młodej dziewczyny w odkrywaniu swojej
seksualności, ale również to jakie niebezpieczeństwa i trudności może ona spotkać.
Dwuznaczne sytuacje z partnerem matki, która nie ma czasu uświadomić córki, przewrażliwiony
ojciec, dla którego intymność córki to tabu i szereg zakazów, w końcu sąsiad, który jednocześnie
kusi i wywołuje lęk. Wdaje się, że Jasira nie tyle poszukuje tu swojej fascynacji nim jako
mężczyzną, a raczej zainteresowania i czułości, której brakuje ze strony ojca. Niewłaściwie
ulokowane uczucia i brak otwartości ze strony dorosłych, a przede wszystkim alienacja wśród
rówieśników pchają dziewczynę w coraz bardziej niebezpieczne rejony.
Film ma przede wszystkim podłoże psychologiczne, ciekawie wprowadza w temat i o dziwo
trzyma w napięciu.

Naprawdę wart obejrzenia.

ocenił(a) film na 8
Laurra212

Bardzo podoba mi się Twoja opinia. Jednakże czy zgadzasz się, że w rodzinach, w których relacje nie są zaburzone i poświęca się wystarczającą ilość czasu na wychowanie dziecka - głównie na wspólne spędzanie czasu :) <<bez względu na światopogląd>> ofiarami pedofilii dzieci bywają rzadziej ???

ocenił(a) film na 9
securus84

Trudno mi się do tego odnieść w sposób autentycznie zgodny z danymi, jednak na pewno zgodzę się ze stwierdzeniem, że dzieci posiadające otwartych i wykazujących się zainteresowaniem ich sprawami rodziców są w jakiś sposób bardziej świadome niektórych kwestii, przez co nawet jeśli dochodzi do sytuacji o charakterze pedofilskim/seksualnym będą bardziej skłonne zaalarmować rodziców, czy powiedzieć im o swoich kłopotach, a oni będą mogli zareagować.

Laurra212

Gdzie go znajdę online?

ocenił(a) film na 9
Weronka90

Oj teraz nie wiem, oglądałam go bardzo dawno temu. Ale to raczej film bardziej niszowy więc polecam szukać poza typowymi stronami stremingowymi typu Netflix

Laurra212

Ok dzięki dostępu akurat do Netflix nie mam