PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106082}

Zło pod podłogą

A Crack in the Floor
2001
2,7 167  ocen
2,7 10 1 167
Zło pod podłogą
powrót do forum filmu Zło pod podłogą

Niecodzienny

ocenił(a) film na 8

Filmik osobliwy, właściwie do teraz nie wiem co o nim myśleć. Jest to połączenie kiepskiej komedii z kiczowatym horrorem, jednak efekt ten wydaje się być zamierzony. Występuje tu wyraźny kontrast, bowiem technicznie nie można nic zarzucić - świetna muzyka, zdjęcia, niezła obsada. Inną dziwną rzeczą jest zabawa soundtrackiem - np. nagła zmiana mrocznej filmówki na jakieś wiejskie country. No i na koniec samo zakończenie, w którym to nikt nie wychodzi żywy (za wyjątkiem oprawcy). Obecna ocena (4) jest moim zdaniem zbyt niska - widzowie po prostu wzięli ten film zbyt serio i sie rozczarowali.

ocenił(a) film na 4
Shape

Mam podobne zdanie, więc troszkę podwyższyłam średnią. Jak wcześniej weszłam na stronkę z tym filmem to miał on średnią nieco powyżej 2!!!, aż mnie zatkało xD Obsada jest całkiem niezła. Film jest kiczowaty ale też nie jest taki zły, zauważyłam w nim wiele elementów komediowych i stwierdziłam, że ten efekt był całkowicie zamierzony i film spełnia swoją rolę. Ale warto zauważyć, że często takiego typu filmy są oceniane baaaardzo nisko, bo brane są za dosłownie. Ja tak lekkim okiem sobie film oglądnęłam, nie nużyło mnie nawet :) Zakończenie ciekawe i niesamowicie "szybkie". Mała rada - pisz SPOILER następnym razem jak piszesz o zakończeniu ;)

Heh...a myślałam, że tylko ja dziś ten film oglądałam ;)

użytkownik usunięty
Kasiek_21

ja tez ogladałem ale po co mówic ze to horror a nie horror komedia??/ kicz dandeta cienkie tekstyy. 3 ! odemnie

ocenił(a) film na 5

Ja też myślałam, że tylko ja to oglądam ;). Mnie szczerze mówiąc to bardziej śmieszyło niż straszyło, ale ku mojemu zdziwieniu podobało mi się to:P Coś nowego - nie chowałam się pod kołdrą oglądając kolejny horror ;) Lekki i przyjemny ;P I naprawdę niektóre sceny (a może i większość;)) rozwalają:P

ocenił(a) film na 4
Morta

Heh...dokładnie ;) Mnie też to bardziej śmieszyło niż straszyło i chyba o to chodziło twórcom tego filmu :)

ocenił(a) film na 3
Shape

Strasznie nudny i zupełnie nic się w nim nie działo, samo zabicie kilku osób, to chyba trochę za mało na film. Myślałam ze się w trakcie rozwinie jakoś bo pomysł całkiem niezły z tym odludkiem, ale nic z tego. Technicznie to jak bym nie przeczytała to w życiu bm nie powiedziała że to film z 2000 roku.