PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109907}

Zło

Ondskan
2003
7,7 51 tys. ocen
7,7 10 1 51462
7,3 12 krytyków
Zło
powrót do forum filmu Zło

Skończyłam po zakończeniu zawodów pływackich. Jak film się skończył? Zdarzyło się coś ciekawego?

Bo z tego co zobaczyłam, dla mnie był naprawdę świetny. Wkurzający tylko wątek z tą dziewczyną, bo płytki i banalny. Ale ogólnie podobało mi się.

ocenił(a) film na 10
Nikczemna

to trzeba bylo ogladac do konca:) skonczylo sie ze Marija zostala zwolniona do tego zaciazyła. Eric skonczyl szkole . Kurde za duzo sie dzialo zeby opowiadac;)

Nikczemna

Po tym jak głowny bohater wygrał zawody, ten Silverhielm ze swoją ekipą zaczeli przesladowac Pierra (przyjaciela Erika)... W koncu wezwali Pierra na plac. Erik odradzał mu pojscie tam, ale Pierre sie uparł, ze musi im stawić czoło. Na tym placu 2-óch kolegów Silverhielma ostro pobiło Pierra... Erik nie mogl nic zrobic bo prawo "szkolne" mówilo, ze nie moze na nich podniesc reki... Jego samego przywiazali do jakis palów i polali najpierw goraca, a potem zimna woda. Na koncu zostawili go (zeby sobie zamarzł). Znalazła go jego dzieczyna i zabrala do siebie... Tam spedzili miła noc... :P Po powrocie do pokoju zznalazł list od Pierra, w którym ten drugi napisal mu, ze przenosi sie do innej szkoły... Pozniej Erik wyzwał na pojedynek 2-och przyjaciół Silverhielma. Wygrał, tamci nawet ani razu go nie uderzyli. Gdy poszedł do swojej dziewczyny, dowiedział sie, od jakies słuzacej, ze tamtą wyrzucili z jego powodu. Po jakims czasie dostał od niej list, w którym mu napisala, zeby sie nie bał, ze zaszla z nim w ciaze. List przechwyl Silverhielm i zaniósł do dyrektora. Ten wyrzucił Erika i nie oddał mu listu, mimo tego, ze Erik prosił o niego. W lesie zaczaił sie na Silverhielma i udawał, ze chce go zabic. Tamten zaczał sie przed nim upokarzac, byle tylko przezyć. Jednak Erik nie zrobił mu zadnej krzywdy, powiedział do niego cos w stylu "Nie jestem taki jak Ty" i sobie poszedł. Siedzac w pokoju wpadł na pomysł i zadzwonił do pewnego adwokota. Poszedł do dyrka i mu powiedział, ze jesli ten nie odda mu listu to go zaskarzy o łamanie jego prawo do korespondencji. Po chwili zjawił sie adwokat Eryka i powiedzał, ze jego znajomy chetnie opisze sprawe Eryka w gazecie, co nie korzystnie wpłynie na szkołe. Wyszło wiec na tym, ze Eryk skonczył szkołe. W domu powiedział dla ojca, ze koniec z jego znecaniem sie nad nim i matką, kazał mu wynosić sie z domu i chyba nawet go pobił (Eryk ojca). Na samym koncu spotkal sie z Pierrem i powiedział mu, ze zaczyna paracowac jako kurier w kancelarii...
THE END