PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109907}

Zło

Ondskan
2003
7,7 51 tys. ocen
7,7 10 1 51460
7,3 12 krytyków
Zło
powrót do forum filmu Zło

Podczas oglądania filmu zło oglądając poczynania bohatera każdy sobie myśli dlaczego bohater nie odegra się na tych co go upokarzali,bili film z minuty na minutę wzbudza w widzu agresję i trzyma ją aż do końca na koniec można odczuć ulgę gdyż bohater w końcu odegrał się na tych którzy go tak traktowali ja największą ulgę odczułem gdy bohater powiedział ojczymowi że połamie mu ręce a to dlatego że mu się należało cierpienie i z chęcią bym zobaczył jak to robi taki już urok tego filmu że widz utożsamia się z głównym bohaterem i chce zrobić to co on.

Film Zło jak dla mnie jest najlepszym dramatem jakim kiedykolwiek oglądałem prawdziwe arcydzieło gatunku dla mnie 10/10

KinowyManiak

Dla mnie też świetny! Przyznam się że w momencie jak stał z tym Otto to myślałam że go zabije, tak sobie pomyślałam że przecież nie ma nic do stracenia, tamten i tak mu zniszczył życie! Ale na szczęście stało się inaczej, ten film pokazuje że nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia i że nie trzeba się bać. A mój ulubiony cytat: "Takich jak ty powinno się rozstrzeliwać". 10/10

paulina152

Zgadzam się! jak dla mnie rewelacja! To ja dla odmiany podam najbardziej znienawidzony przeze mnie cytat: "Porozmawiamy po kolacji"
Tak mnie to denerwowało jak ojczym to mówił że nie da się tego opisać! Jak już ktoś wyżej napisał oglądający może się utożsamiać z bohaterem i jak najbardziej film wzbudza agresję...i to nieźle xD

Rewelacja 9/10 (arcydzieła jeszcze nie widziałem...)