PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109907}

Zło

Ondskan
2003
7,7 51 tys. ocen
7,7 10 1 51460
7,3 12 krytyków
Zło
powrót do forum filmu Zło

jak myślicie?

ocenił(a) film na 9

Często zdarza się aby bite dziecko przełamało strach i pobiło rodzica (w filmie ojczyma) przez, którego było bite? Waszym zdaniem zdarza się to w prawdziwym życiu?

ocenił(a) film na 8
novril

Jestem przekonany, że są to częste sytuacje i jeśli chodzi o mnie, to z całą pewnością obiłbym gębę takiemu burakowi, jak chociażby ten z omawianego filmu. Szczęśliwym trafem życie nie napisało dla mnie tak okrutnego scenariusza więc mogę jedynie domniemać swych ewentualnych czynów na podstawie znajomości samego siebie.

ocenił(a) film na 9
deeper_darkside

Swoją drogą szkoda że nie pokazali jak ojczym dostaje za swoje. Domyślam się, że taki był zamysł twórców ale chętnie zobaczyłbym jak ten cham krzyczy z bólu i prosi o litość.

ocenił(a) film na 10
novril

tak naprawdę to nie wiemy, czy Erik pobił ojca, nie wiemy co się stało w pokoju... :))

koNinka

wątpię by faktycznie go pobił. Raczej myślę, że postąpił z nim tak samo jak z Silverhielmem w lesie.

novril

Zdarza się, chodź by w moim przypadku.

ocenił(a) film na 6
Arczi87

Syn cię pobił?

tomciog18

raczej ja starego ;)

ocenił(a) film na 6
Arczi87

Aaaa to wporzo.

ocenił(a) film na 9
Arczi87

sorki, że tak zapytam bo to może i nie moja sprawa ale jestem ciekawy dlaczego... Powód pobicia go był taki jak w filmie?

novril

nie mój stary był wojskowym i jak wracał najczęściej pijany to się wyżywał na mnie i mamie, ale tylko do czasu. potem już nie podskakiwał i się wyprowadził.

ocenił(a) film na 10
Arczi87

no to przeżyłeś trudne chwile... szacun za to, że potrafisz teraz się z nami tym podzielić

ocenił(a) film na 3
novril

Zdarza się, niestety. To (za wyjątkiem odparcia bezpośredniego ataku) oznacza, że dziecko jest nadal ofiarą. Smutne. Będzie miało swoje dziecko- to też zrobi z niego ofiarę.

novril

Myślę, że to się zdarza. W pewnym momencie orfiara ma już tego tak dosc, że podejmuje odpowiednie kroki/środki i wówczas kat może zamienic się w ofiarę.