6,2 24 tys. ocen
6,2 10 1 24359
5,7 13 krytyków
Złodziej tożsamości. Historia prawdziwa
powrót do forum filmu Złodziej tożsamości. Historia prawdziwa

jak dla mnie film zbyt powolny i nudzil mnie

askenya

Nie wiem czego się można spodziewać po filmie, który opisywany jest: historia relacji. Nie ma wybuchów, pościgów, nie ma wyrzucania słów z siebie w jak najszybszy sposób, tylko po to, by widz miał zapełniony mózg obrazami i dźwiękami, żeby nie miał czasu na myślenie, które może sprawiać trudność.

To nie jest film dla szukających taniej rozrywki, która zabija komórki mózgowe.
To historia oparta na faktach, historia, którą możesz przeżywać wraz z bohaterami. Możesz się zastanawiać: kłamie czy nie? A może taka jest prawda? A może jednak inna? Masz szansę, jedną z niewielu, aby spróbować wczuć się w kogoś kto poznaje (domniemanego) mordercę, kogoś kto sam musi sobie odpowiadać na powyższe pytania.

Ale nie! Lepiej włączyć kino akcji z toną wybuchów i wyłączyć myślenie. Warto oglądać i takie filmy, i inne - bez oczekiwań, że wszystkie dostarczą takich samych wrażeń.

Troll_nad_trolle

spokojnie...nie szukam tanich wybuchow , i bynajmniej nie zabijam komorek mozgowych, ale ten film mnie meczyl i nie bede sie doszukiwac w nim ''głębi'' zeby takich znawcow jak Ty zadowolic :) Widze, ze podjarałes sie tym co napisałes . ale nie bede sie wczuwała w tresc tych porad:P

askenya

Poprawne użycie słowa bynajmniej dawało nadzieję na to, że przeczytam coś ciekawego, a może nawet błyskotliwego lub (o nadziejo!) mądrego! Jednakże określanie mojej płci zabiło moją nadzieję...
Kobieto, gdzie Twa domyślność?!

I cóż, o nie zabijaniu komórek mózgowych świadczy jakże wybitne słowo - podjarałeś.
Nadzieja umarła, ponownie. Szkoda.

Zdradzę sekret - komentarz pisany na chłodno, lubię się bawić stylem i słowami, niekiedy nawet formą.

Troll_nad_trolle

hehehehe jeszcze jeden do kolekcji tak zwanych ,,madrali,, ekspertow filmowych:PPPPP masz chyba zanizona samoocene, ze tylko w taki sposob musisz sie dowartosciowac. Mala prosba ....nie wysilaj sie juz pod moimi komentarzami , bo to tylko strata czasu. A tak gratis ....mala rada.... lepiej pobaw sie klockami:))))))))

askenya

Nadal nie wiesz o czym piszesz. Jakie to przykre.

"A tak gratis"
-wielokropek składa się z kropek trzech, a nie czterech. Przed nim nie stawiamy spacji.
-człowiek ma jedne usta, więc kiedy piszesz emotikonę to nie musisz używać 5 P i na oko 8 ) - chyba, że jesteś z Marsa - to wybacz moją ignorancję.
-w podstawówce powinni Cię nauczyć, ale najwidoczniej zapomnieli, że zdania zaczynamy wielką literą i w języku polskim istnieją polskie znaki np. ą, ę.

I niezwykle bawi mnie Twoja ocena "masz chyba zanizona samoocene, ze tylko w taki sposob musisz sie dowartosciowac" - nie, po prostu jak widzę kogoś kto świadczy swoim wpisem, że jest imbecylem to próbuję w nim wskrzesić resztki inteligencji.
Jak widać nie udało mi się.