Złodziejka książek

The Book Thief
2013
7,5 78 tys. ocen
7,5 10 1 78115
5,3 15 krytyków
Złodziejka książek
powrót do forum filmu Złodziejka książek
kinomaniak97

TAK. Zdecydowanie tak. Jedna z najlepszych ksiażek, jakie czytałam.

nanaja328

Zgadzam się, niesamowita książka. Nie wiem jaki będzie film, może dobry, może nie, ale na pewno wielu rzeczy nie odda tak jak słowo pisane ;)

Satsuki_YO

Dokładnie, zgadzam się z Wami. Książka warta przeczytania. Markus Zusak zalicza się do moich ulubionych autorów.
Godna polecenia jest również jego inna książka "Posłaniec". Obie książki są niesamowite i na pewno nie raz jeszcze do nich wrócę.
Dlatego mam nadzieję, że film nie okaże się porażką.

ocenił(a) film na 8
Moni_14108

zgadzam sie z przedmówcami:) książka piękna! lepiej najpierw przeczytać, bo film na pewno nie dostarczy takich samych wrażeń jak książka:) wielu rzeczy nie da się tak pięknie oddać na ekranie:) choć mam nadzieje, że film będzie bardzo dobry...

ocenił(a) film na 10
ania1231

Koniecznie przed filmem przeczytaj Złodziejkę... Koniecznie!!!

ocenił(a) film na 5
Moni_14108

Do mnie "Posłaniec" kompletnie nie trafia. Uważam, że postaci są płaskie. Złodziejkę natomiast baardzo polecam.

nanaja328

Dokładnie. długo nie mogłam się pozbierać po książce...

ocenił(a) film na 8
kinomaniak97

książkę trzeba koniecznie przeczytać,

kinomaniak97

Książka już wypożyczona, czeka dumnie na półce na przeczytanie :D

kinomaniak97

Nie daj jej czekać:)
Narrator "Złodziejki" należy do moich ulubionych narratorów - nawet jeśli brzmi to makabrycznie.

ocenił(a) film na 3
pani_karka

Może trochę makabrycznie, ale doskonale Cię rozumiem i myślę, że nie ja jedna. Narracja w "Złodziejce" jest mistrzostwem w najczystszej postaci <3

kinomaniak97

TAK! Czytaj, bo książka jest genialna, idealna w każdym calu :) Smutna, ale piękna. mam nadzieję, że film będzie dobry i się nie rozczaruje

ocenił(a) film na 6
kinomaniak97

Książkę trzeba koniecznie przeczytać. Choćby dla porównania. Dla mnie Geoffrey Rush w roli Hansa idealnie spełnia moje wyobrażenia o tej postaci.

użytkownik usunięty
kinomaniak97

jak dla mnie jedna z lepszych książek a co do filmu to mam mieszane uczucia. Na pewno książce nie dorówna

kinomaniak97

Zgadzam się z przedmówcami i zdecydowanie polecam przeczytać książkę :)

ocenił(a) film na 8
kinomaniak97

Jednak z piękniejszych książek jakie czytałem... Nie bierz się za film. Nie przed czytaniem...

ocenił(a) film na 9
kinomaniak97

Stanowczo przeczytaj.

Nawet, jeśli film okaże się słaby, jego zasługą będzie to, że więcej osób przeczyta tę cudowną książkę.

ocenił(a) film na 8
kinomaniak97

Zawsze lepiej przeczytać książkę. :P
Ja na razie mam E-booka, ale kupię sobie wydanie filmowe. <3

kinomaniak97

TAAAAK! Gorąco polecam najpierw przeczytać książkę, nim obejrzy się film. Tylko wtedy można sobie w pełni zdać sprawę jak amerykańskie kino potrafi niszczyć dobre książki, jak je spłaszczać robiąc coś pod publiczkę i dla kasy. Dramat wojenny z książki, której narratorem jest śmierć? Tak uprościć potrafią tylko amerykanie!

ocenił(a) film na 9
kinomaniak97

najlepiej przeczytać książkę a film w ogóle sobie odpuścić ;) książkę kocham, a filmu się boję

ocenił(a) film na 10
gdynianka

nie jest taki zły. ja też się bałam. ale nie do końca słusznie. świetnie zagrana postać Rosy. i znów ryczysz na końcu jak bóbr.

ocenił(a) film na 10
kinomaniak97

jedno słowo: KONIECZNIE!