Złodziejka książek

The Book Thief
2013
7,5 78 tys. ocen
7,5 10 1 78115
5,3 15 krytyków
Złodziejka książek
powrót do forum filmu Złodziejka książek

że narratorem w filmie była Śmierć?

ocenił(a) film na 8
zuzza8

Tak jest, zarówno w książce jak i w filmie narratorem jest śmierć.

zuzza8

nie, narratorem był Jesse Owens

ocenił(a) film na 8
osoblanco

Balcerowicz

osoblanco

chyba nie ogladales uwaznie

zuzza8

łzy mi przeszkodziły. Film był tak wzruszający, ze cały czas płakałem

osoblanco

proponuje obejrzec jeszcze raz na spokojnie i uwaznie :)

zuzza8

:) śnieżka 6, a ten film (do bólu schematyczny ) 8 .Chyba nie lubisz czarno-białych filmów. Co nie zmienia faktu ze złodziejka ma u mnie 7. za jakość podania. Czułem się jakby mi ktoś w MCdonaldsie podał jedzenie na roshentalu.

osoblanco

to jest moja ocena a to twoja. każdy ma prawo do swojego zdania

zuzza8

Twoje poczucie sprawiedliwości i wrodzona tolerancja wskazują że jesteś aniołem stąpającym po Ziemi. Jedyne Co mi pozostaje to kucnąć gdzieś w kącie i ogrzewanie się w Twym blasku zajebistości. Nie zdziwiłbym się gdyby to Twój głos był głosem narratora w tym filmie. Oczywiście zmieniam ocenę na 8/10

osoblanco

Osoblanco jesteś świetny, nieźle się ubawiłam czytając ten dialog, podziwiam elokwencję i dowcip. ;)

bonnieblue

dzięki.

osoblanco

słuchaj, nie wiem o co ci chodzi, widać nie dorastam poziomem inteligencji do twojego, no trudno. niepotrzebnie wg odpisywałam ci na ten komentarza.
oh, jak ja sobie poradę z tym, że na świecie są ludzie mądrzejsi ode mnie.
idę się zabić. nara

zuzza8

Nie musisz tak epatować tą nadwrażliwością. Moje poczucie humoru jest naprawdę dziwne (Wiec podoba się tylko nielicznej garstce podobnych do mnie). Wiele Twoich ocen filmowych pokrywa się z moimi i nie uważam zebyś była głupia, ale nawet gdybyś była , to i tak nadrabiasz urodą. Nie zabijaj się, śmierć piękności szkodzi.

osoblanco

pewnie przez twoje "dziwne" poczucie humoru nie masz zbyt wielu znajomych i musisz mścić się za to na ludziach przez Filmweb. radze zmienić to nastawienie. powodzenia w życiu.

zuzza8

Po 400 latach na Ziemi. przyzywczaiłem się że każdy w końcu odejdzie. nawet największe uczucie nie przetrwa próby czasu. Zostałem samotnikiem by nie musieć przeżywać na nowo tragedii jaką przynosi każde rozstanie. Słońce. Zawsze marzyłem by na nie spojrzeć, może ono stopiłoby lód ,który zamroził moje serce..Twoje wpisy przypomiały mi, że gdzieś w środku ciągle jestem człowiekiem....
Dziekuje
Zuzo !

osoblanco

cóż, współczuję, że tak się męczysz przez te 400 lat.
cieszę się, że mogłam pomóc w sprawie twej samotnej i smutnej egzystencji
obejrzyj jakiś dobry film to poprawi ci humor

zuzza8

Somewhere. Między miejscami!
fajnie, że nie dajesz 10/10 ludzie tak pochopnie nimi szastają!

osoblanco

żadnego filmu nie oceniłam na 10. jestem skromna

osoblanco

szkoda ze nie mogę zobaczyć jak ty go oceniłeś. podarowałeś 10?

zuzza8

6/10 bardzo dobrze się to oglądało, ale Copola trochę się powiela za bardzo. Brakowało trochę oryginalności , to było takie między słowami 2