Złodziejka książek

The Book Thief
2013
7,5 78 tys. ocen
7,5 10 1 78115
5,3 15 krytyków
Złodziejka książek
powrót do forum filmu Złodziejka książek

Nigdy tak nie płakałam w kinie. Piękny film. w tej chwili, kiedy jestem tuż po seansie brak mi
odpowiednich słów, żeby opisać tą ekranizację, ale one nie są konieczne.
Bardzo polecam, mam nadzieję, że w każdym "Złodziejka książek" wzbudzi takie wzruszenie, jak we
mnie :)

tancerka104

I wydałaś pieniądze na film, o którym za rok nie będziesz pamiętać. A mogłaś te pieniądze przeznaczyć na niedojadające dzieci w Bieszczadach. Tutaj się wzruszasz jakąś opowieścią na ekranie, a dzieci cierpią i nie chcesz im pomóc.

smile

jesli masz potrzebe pomagania dzieciomw Bieszczadach to pomagaj, a jesli chcesz zmotywowac ludzi tego, aby pomagaly dzieciakom to rob to w inteligentny sposob i nie na tym portalu, nie na tym forum. Sam sie zajmij pomaganiem innym, załoz blog, chodz po ulicach... nie ,,wyzłosliwiaj" sie. Proste?!

diepole

O jejku, jejku.

smile

ojejku - wykrzyknik wyrażający zdziwienie, zakłopotanie, przestrach piszemy łącznie... A może by się tak zainteresować gramatyka zamiast wyżywać się na innych albo ruszyć na ulicę i zbierać datki.

diepole

OOOO jjejjjkuuuu!

smile

Uważam, że taka odpowiedź jest trochę nie na temat. Nie rozumiem jaki związek ma wyjście do kina ( z resztą sporadyczne w moim przypadku) z działalnością charytatywną?
Umiem odróżnić fikcję z dużego ekranu i rzeczywistość - biedotę etc.
Równie dobrze nie powinniśmy kupować książek, chodzić do teatru, czy na mecz...
Pozdrawiam
PS Doceniam intencje i nie "hejtuję" :)

tancerka104

A dzieci nadal będą przymierać głodem w Bieszczadach. A tak by miały na precle, bo tam McDonald'sa i innych "cziken" nie ma.

smile

To kup im kurczaka..a nie "żądasz" McDonladsa i truć dzieci chcesz "zdrowym" jedzeniem. Mam dla Ciebie dobrą radę, zrezygnuj z internetu a pieniądze zaoszczędzone dzięki temu przeznacz na dzieci w Bieszczadach. Mało tego, "rozrysuj" biznes plan, dogadaj sie z firmą McDonald's, jak dobrze podziałasz to i dofinansowanie z UE dostaniesz na otworzenie McDonald's w Bieszczadach. A od kieszeni innych to ogólnie to się odpie...l, bo nie jest to Twoja kasa i każdy ma prawo wydawać na to na co ma ochotę, na kino, teatr, browar, tanie wino czy cokolwiek innego.. Tak tak, wiem, Twoją odpowiedzią będzie znów tekst że dzieci w Bieszczadach umierają z głodu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
smile

Czy ty jesteś jakiś walnięty człowieku?

Justyna0810

"Pogorzelisko", "Ona", "Ratując Pana Banksa". Pustka, pustka, pustka!

smile

Pusty jesteś Ty, w tak natarczywy, i idiotyczny sposób skłaniając ludzi do charytatywnej akcji. Przez takich jak Ty aż się odechciewa pomagać, bo przypominasz mi na myśl pewnego prezesa fundacji który za uzbierane pieniądze kupował sobie rolexy i ciuchy od Armaniego. Panie odważny, pochwal się swoimi ocenami, zanim zaczniesz komentować inne.

Justyna0810

Nic nie ocaniam, bo nic nie oglądam. Pieniądze zaoszczędzone w ten sposób przeznaczam na akcje charytatywne.

smile

Nie rozśmieszaj mnie.

Justyna0810

Czasem najważniejsza jest odrobina dobrego humoru.

smile

Odrobina-owszem.Ty natomiast jesteś jednym wielkim żartem.

Justyna0810

Bez spoufaleń, proszę, bo zgłoszę do moderacji.

smile

Śmiało darczyńco. Ten kto chwali się najgłośniej swoimi uczynkami, zazwyczaj robi ich najmniej albo wcale.
Niepozdrawiam

Justyna0810

Oj, ty nieszczodrobliwa w dobre słowo Już-ty-no!

ocenił(a) film na 8
Justyna0810

Ja pierdzielę, czytam te wielce poważne i zaczepne odpowiedzi.. Koleś ewidentnie robi sobie jaja, ja po pierwszym komentarzu parsknęłam śmiechem, a Wy się wielce oburzacie... Wrzućcie na luz^^

kilmenyy

Bingoooo!

ocenił(a) film na 8
smile

pionaaa

ocenił(a) film na 8
smile

rozwaliłeś mnie xDD

ocenił(a) film na 4
tancerka104

To, że ktoś płakał wcale nie oznacza, że film był dobry. Dobrze manipulował niewprawnym widzem, choć mnie znużył niemiłosiernie swoją szablonowością i przeciąganiem banalnej fabuły.

Miela

Jak dla mnie filmy, które wzbudzają wzruszenie u widza są wyjątkowe. A "Lista Schindlera", "Życie jest piękne" ? Wybitne filmy i także wzbudziły moje ogromne wzruszenie.
Czytałam "Złodziejkę książek" i bardzo mi się podobała. Jeśli zarzuca się filmowi-ekranizacji banalną fabułę to jest to raczej zarzut skierowany do ekranizowanej powieści, a nie scenariusza :)
Ale w pełni szanuję opinie - w końcu o gustach się nie dyskutuję. Ja się nie zawiodłam :)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
tancerka104

Również czytałam książkę, niesamowita. Bałam się, że film mnie rozczaruje ale wcale tak nie było. Wyjątkowa historia przedstawiona w magiczny sposób. ;)

tancerka104

dla mnie REWELACJA 10/10 piękna historia pięknie pokazana! a zdanie każdy może mieć własne :P jednym tak drugim nie innym kompletnie obojętnie :P :)

fruzia_3

Dokładnie. :) Zgadzam się w 100 % :)