PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10031616}

Złowrogi

Nefarious
2023
6,5 6,6 tys. ocen
6,5 10 1 6569
5,0 7 krytyków
Złowrogi
powrót do forum filmu Złowrogi

Wyśmianie fałszu naszych czasów: brzydzenia się niewolnictwem w czasach niewolnictwa. Zakazy mów nienawiści, hejtu, ksenofobii, propagowanie tolerancji w rzeczywistości, w której poza kilkoma miejscami na Ziemi nie szanuje się kobiet, odmienności, różnic religijnych itd. Jak żywo staje mi przed oczami reklama Ikei z Arabii, gdzie kobieta w basenie (w oryginalnej reklamie) zostaje zastąpiona piłką plażową. A cały cywilizowany świat wchodzi w tyłek krajom arabskim. Czy tradycją i kulturą możemy w XXI wieku tłumaczyć łamanie praw kobiet?

ocenił(a) film na 10
Giegla

Szkoda, że nie zrozumiałaś kompletnie tego filmu. Wyłazi brak znajomości Biblii. Dialogi w tym filmie to jest mistrzostwo świata.

GustaLud

Dobrze, że ty znasz hebrajski i grekę żeby wypowiadać się na temat biblii...

ocenił(a) film na 10
piotr_kot_1074

Miło że specjalnie żeby mi odpowiedzieć założyłeś sobie nowe konto. Twoje rozumowanie bliskie jest ideologii o tym jak może się na temat szczepionek wypowiadać ktoś kto nie jest lekarzem. W związku z tym kończę z tobą dyskusję, dla mnie dwa poziomy za nisko. Zdrowia bez zakrzepów życzę.

GustaLud

No tak bo ktoś nie miał konta i je utworzył to już z zasady jest podejrzane, wcale mnie to dziwi patrząc na twoje wypociny, hahah :D

ocenił(a) film na 10
piotr_kot_1074

Za dużo chyba było tych dawek :)

ocenił(a) film na 1
GustaLud

Przecież dialogi w tym filmie pisał jakiś przedszkolak...

ocenił(a) film na 10
Iwona_Klich

Obejrzałem sobie oceny twoich filmów więc nawet ci nie będę odpowiadał, nie ten poziom

Giegla

Czy Twoja KULTURA to zmuszanie innych do przyjmowania Twojej kultury i tradycji? Islam ma swoja tradycje i jakos nie próbuje wcisnac europejkom kwefów na twarz ani kazac sie modlic 5 razy dziennie ( przynajmniej na razie - za 15 lat moze byc innaczej ale to bedzie wina nie islamu tylko samej europy)

Mslaw_Mslaw

Może jak będzie ich więcej wtedy pojawi się problem

Peredur

To wtedy bedzie problem ale nie z winy kultury tylko zdrowego rozsadku

ocenił(a) film na 1
Peredur

Mówicie od 40 lat że "jak ich będzie więcej", jest więcej i nadal nic się nie zmienia.

Iwona_Klich

RZECZYWIŚCIE, Sara Sharif, NIC NIE ZMIENI. Implementować LEX KAMILEK do zachodnich krajów nie idzie, bo Iwonek Klichów w bród. ♪♪♪I nie zmienia się nic, dalej Iwonka chce tak żyć!
I nie zmienia się nic!
I nie zmienia się nic dalej trzeba tak żyć!
Ja tak to właśnie widzę
I nie zmienia się nic, dalej trzeba żyć!
I nie zmienia się nic, nic!♪♪♪♪

ocenił(a) film na 8
Mslaw_Mslaw

Ależ ty głupi. Islam nie wciska innym swojej kultury? A regularne zamachy terrorystyczne i zaburzanie ładu publicznego pod dyktando murzyńsko-islamskich hord to przepraszam co?

Orzeszek_120

Glupi to jestes ty i lepiej wroc do szkoły , tutaj wypowiadaja sie dorosli - a przynajmniej takie jest zalozenie - z twojej wypowiedzi wynika ze daleko ci do takiego okreslenia wiec odpusc sobie

ocenił(a) film na 8
Mslaw_Mslaw

Tak myślałem. Twoje zdanie zostało obalone w dwóch zdaniach, więc całkowicie odpuściłeś sobie konstruktywną polemikę.

Orzeszek_120

Rozumiem ze w twoim srodowisku dyskusje zaczyna sie od : jestes głupi , nalezymy zatem do roznych srodowisk , - radze poczytac historie tak od 10 wieku a pozniej skupic sie na ostatnich 25 latach . tepe dziecko bedzie powtarzało to co mowia w telewizji albo na Facebooku , madrzejsi wiedza wiecej , wtedy moze dojdzie do polemiki ale jeszcze musisz zaliczyc u kogos kindersztube , ja cie uczyc tego nie bede

Giegla

Racja, wchodzi, wchodzi, drogi Gieglo i to bardzo, bardzo głęboko. Chyba że na horyzoncie pojawią się .... Żymianie. Nieludzka maskara w Gazie jest tego najlepszym dowodem. A pomyśleć, że przez Srebrnicę Zachód dostawał ... białej gorączki. A najgorsze przed nami. Dopiero się zacznie. Masakra w Libanie się rozkręca, a tu w styczniu nadejdzie Donaldino ze swoim eskimoskim zięciem. Było przerażająco, a horror dopiero ma nadejść.

jan_nowak_73

Prawdziwy horror, apokalipsa.

Giegla

W obecnych czasach wartość kobiet raczej się przecenia .Dostaliście wszystko to o co prosiłyście i czego same chciałbyś coś i pełna akceptacja .Dziwi was z kolei to ,że teraz kiedy mężczyźni zrozumieli jak bardzo pobladzilyscie i połączyli wszystkie elementy w całość to tego szacunku i zachwytu już nie ma ,bo nie ma ku temu powodów .to były ważę decyzje ,wasze marzenia ale nie nasze ...jeśli oczekujecie akceptacji ,szczerości to zaakceptuj cię również ,że to kim się staliście nie jest tym czego pragneli i pragną mężczyźni .Próba zmuszania nas do zmiany własnych przekonań ,wartości ,oczekiwań jest tym samym co kiedyś stosowano względem was .darujcie sobie zatem hipokryzję i pogodzie się z konsekwencjami własnych wyborów .