PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10031616}

Złowrogi

Nefarious
2023
6,5 6,6 tys. ocen
6,5 10 1 6569
5,0 7 krytyków
Złowrogi
powrót do forum filmu Złowrogi

Ten film jest tak gęsty że chce się go ciągle oglądać. Gra głównego aktora to jest majstersztyk. Perfekcyjne monologi tak mocne jak w Adwokacie Diabla czy Sunset Limited. Nie trzeba fajerwerków by dotknąć psychozę i ucieleśnienie zła.

ocenił(a) film na 3
Godtormentor

Przecież na takie bzdury nikt by czasu nie tracił

ocenił(a) film na 8
werewolv

Wypowiadanie się "za wszystkich " wskazuje na wybitną głupotę lub trolizm :)  A film bardzo dobry, główna rola świetnie zagrana, trzyma w napięciu.

ocenił(a) film na 3
Senik82

chciałeś mi dopiec czubie tylko, poza tym po wuj ten komentarz twój tu ma być. ja sie wypowiedziałem o przesłuchaniu i ogólnie konwencji

ocenił(a) film na 3
Senik82

nowomowe wsadź sobie tam gdzie ślina twoich kolegów

werewolv

Mądra inaczej damo nie złość się i uciekaj z powrotem do swojego świata gdzie zakłamanie, tandeta, leratywizm moralny rządzą...

ocenił(a) film na 6
Godtormentor

Dużym plusem jest napięcie, tajemnica, relacja głównych postaci i gra Flanery'ego. Ale jest kilka głupot, które piętrzą się pod koniec, zawód z powodu przepowiedzianych 3 morderstw - spodziewałem się czegoś bardziej zaskakującego i mniej leniwego. A końcowa rozmowa w programie jest już trochę żenująca. Niemniej film oparty na dialogu, a trzyma napięcie i nie nudzi. Póki jest tajemniczy, jest super, ale gdy przychodzi do rozstrzygnięć, potyka się i gubi buty.

ocenił(a) film na 8
tawindan

tak. wywiad jest z dupy. mogli to bardziej błyskotliwie rozegrać . ktoś kto ogarnął wszystkie monologi mógł dać pomysł. z trzema morderstwami mogłoby być ciężko w czterech ścianach i moim zdaniem nieźle wybrnęli. mimo wszystko film pozostający w pamięci przez samą ideę i grę głównego bohatera.

ocenił(a) film na 5
Godtormentor

Porównujesz to do "Adwokata Diabła"? Nie mam pytań.

ocenił(a) film na 8
permis

doczytaj całość to może zrozumiesz co napisałem.

ocenił(a) film na 8
Godtormentor

Trudno o ciekawszy film w ostatnich latach, a do tego tutaj w rzeczywistości "nic się nie dzialo". Wszystko rozgrywane dialogami i emocjami. Kwestia morderst, bajka. Zwykle zabójstwa byłyby jakimś absurdem w tej scenie. 3 zabójstwa, zero krwi na rękach. Końcówka faktycznie najsłabsza. Ciekawe, że został ocalony i postanowił napisać ostrzeżenie, ale mogło być to mniej dosłownego... inne.

ocenił(a) film na 1
Brzezmic

Jeśli serio nie widziałeś ciekawszego filmu od tej tragedii w trzech aktach, to może... zacznij oglądać jakieś filmy?

ocenił(a) film na 8
Iwona_Klich

Myślę, że widziałem ciekawsze filmy, choć ten bardzo przypadł mi do gustu. Od kiedy to można oceniać czyjś gust? Pewnie od wtedy, kiedy kogoś bolą 4 litery ;D. Wyluzuj. Na świecie są miliony ludzi myślących inaczej niż Ty.

ocenił(a) film na 8
permis

Czemu nie? Moim zdaniem ciekawszy od Adwokata Diabła.

Godtormentor

Dokładnie, super film. W swojej prostocie wyjatkowy

Godtormentor

co ty prawisz za farmazony jaki gesty film