Zły porucznik

Bad Lieutenant
1992
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18092
7,4 20 krytyków
Zły porucznik
powrót do forum filmu Zły porucznik

3/10

użytkownik usunięty

Bez zbędnego rozpisywania się, na które moim zdaniem film nie zasługuje: zbyt naturalistyczne, wręcz werystycznie przejaskrawione podejście do tematyki filmu sprawia, że obraz odrzuca. Wystarczy dodać wyjątkowo statyczną akcję (w zasadzie pół filmu można obejrzeć na podglądzie podczas przewijania) i filmem - kolokwialnie, choć dosłownie - rzygać się chce. Zasadniczo po seansie jestem w stanie wymienić tylko trzy zalety, które spowodowały, że wystawiłem taką , a nie inną ocenę: mierne aktorstwo, nietypowe przesłanie, udane zakończenie. Mimo wszystko półtorej godziny straconego czasu, odradzam.

ocenił(a) film na 8

A ja film gorąco polecam! Nie zgadzam się z tobą, że aktorstwo było mierne. To była jedna z lepszych ról Harveya Keitela. I właśnie chodzi o to, żeby film niósł przesłanie, nawet jeśli ma być nietypowe i ważny jest również koniec, nie może być on oklepany i z gór spodziewany przez widza; musi szokować i być oryginalnym. Ponad to zaletą filmu są: Świetna muzyka, Doskonałe dialogi między innymi

Gimmi the fucking gum!
Show me!
Ten koks cię zabije facet...co ty ćpunów nawracasz!
Kultowy film!

10/10 Świetny film z przesłaniem. Polecam

użytkownik usunięty
Redox

uza szarpnieta miedzy innymi z ''Mean Streets'' Scorsese.wedlug mnie zly porucznik spelnia podobna funkcje co spagetti westerny...rozebral nawet stereotrym skorumpowanego gliniarza:E.

użytkownik usunięty

muza szarpnieta*

(..............................errata)

ocenił(a) film na 10

Może jeay zabrakło ci małej syrenki a może artura i muminków , może klimat nie jak w królu lwie...

użytkownik usunięty
lukob250_2

Może... zawsze to lepiej niż jak komuś brakuje tolerancji, żeby uszanować, iż ktoś może mieć inną opinię na temat filmu, inteligencji, aby krytykować konstruktywnie i bez rażących błędów, albo dobrego wychowania by wyrazić swoje zdanie w sposób kulturalny... No, ale przecież nie każdego rodzice wychowywali na bajkach Disney'a, niektórzy mieli gorzej i trzeba ich zrozumieć...

użytkownik usunięty

Według mnie Keitel zagrał świetnie.Sam film trzeba rozumnieć ze coś ma znaczek od 18 lub 21 lat to nie oznacza ze będzie full krwi wyprutych bebechów itd.