dużo gadki-szmatki o niczym i wydumanych tekstów, a akcji jak na lekarstwo. Sam główny wątek wyraźnie odstaje poziomem i miodnością :) od serialowych wykonań i pomysłów. Obejrzałem dzisiaj, jutro już o nim zapomnę. Pewnie jak Gillian Anderson i David Duchowvny będą koło 60-tki to znowu ich wyciągną do zagrania w kolejnej części.
Straszna cienizna. Czekalem na cos interesujacego, ob uznalem, ze ten glowny watek za rzecz oczywista, ktora sam kazdy sam odgadnie wczesniej niz w polowie filmu. Tak wiec czekalem na jakas tajemnice, cos zaskakujacego (nadnaturalnego?). Czekalem, czekalem i film sie skonczyl...
"czekalem na jakas tajemnice, cos zaskakujacego (nadnaturalnego?)." dokladnie to samo u mnie. bylem wprost pewien ze w koncowce tworcy po prostu walna nas w morde jakims nieslychana tajemnica nadprzyrodzona (czy jak to tam nazwac). narobilem sobie apetytu a teraz glodny chodze. jesli o mnie chodzi to uwazam film nie powinien wyjsc pod banderolka "X-Files". w koncu nic paranormalnego sie tutaj nie dzieje (poza ksiedzem ktory miewa wizje). doszlo nawet do tego ze pod koniec ludzilem sie ze ten angry rusek jezdzacy truckiem okaze sie jakims potworem jedzacym organy... nic z tego
ja też:D a tu angry rusek okazał się gejem, tylko na tyle ich było stac, wysilili się jak w podrzędnym thrillerze
w kinie rozłożyłam się na dwóch fotelach, próbowałam nie zasnąc, czekałam na rozwój akcji a tu koniec filmu...
ja jestem obsesyjną fanką serialu a dałam 1/10 więc wyobraz sobie moje rozczarowanie:)
ja powiem - nie dla fanów serialu!
To jest X Files, jakiej ty akcji szukales po takim tytule... Chyba nie strzlanin i poscigow samochodowych, bo takie wrazenie odnioslem...
Jako zagorzały fan serialu daje 1/10. Ten film to po prostu jakieś nieporozumienie ! Nie dość że Klan to przy nim film sensacyjny, to po prostu nie rozumiem .. Mulder skazany na śmierć, rząd kontrolują Super-żołnierze którzy na muldka poluja zeby go tylko zatłuc a tu Scully posluguje sie wlasnym nazwiskiem, i FBI ktore chcialo zabic muldera prosi go o pomoc .. a ten niczym super niania "Jade tam !!! "
Czyli co, obcy odlecieli, konca swiata nie bedzie ...
Ja Chce X-Files 3 ale na poziomie ;|
Kurde jeszcze nie widziałem i tak czytam i jednak nastawiam sie pozytywnie. Seria i poprzedni odcinek powalają - z opini na forum przyjołem postawę "pozyjemy zobacyzmy".
tylko kiedy to cholerne DVD wyjdzie u nas??
Gacek, zgadzam się z Tobą więc dopisuję się do tego wątku.
Fabuła nie porywa.
Ogladając X-Files oczekiwałem bardziej zagadkowego, tajemniczego scenariusza z tłem jaki znaliśmy z seriali.
Patrzę a tu KRYMINAŁ :|
Możnaby rzec - autorzy chcięli zaskoczyć i zaskoczyli, tyle że w dużym stopniu in minus.
Szkoda i przykro. Moja ocena 4/10
PS: Przyznam, że nie widziałem wszystkich kinowych X-Files. Mulder i Scully mieli jakieś dziecko?? Pojawia się taki motyw w jednej z ich rozmów...