Niestety wyszedłem przed końcem napisów, i mimo że jestem zawiedziony filmem, ciekawi mnie ta scena
Nie ma żadnej sceny po napisach :) Przynajmniej nie na tej wersji, które ma kino, w którym pracuje ;]
Mulder i Scully płyną łódką w kierunku bezludnej wyspy, Scully się opala a Fox wiosłuje. Na samym końcu kamera 'ucieka' od góry, a oni z uśmiechem na twarzy machają do widza. :)
smiechy hihy ale scena z lodka faktycznie na koncu jest, co sie dzieje dalej > > > S P O I L E R > > > moulder wiosluje, scully sie nie opala bo dzieje sie to o zachodzie slonca, jest wpatrzona w horyzont, wraca wzrokiem na mouldera poczym (to jest masakryczna scena) poczym na ramieniu mouldera ukazuja sie 3 czerwone diody na ksztalt trojkata - 3 kropki. Co to oznacza? nic bardziej mylnego - otoz to nie predator celuje w mouldera, to zwykle przypadkowe pryszcze. Plyna wiec dalej, nagle cos stuknelo o bok ludki (muzyka dosc spowazniala) scully sie wychyla i o to co widzi (straszna scena naprawde) widzi ogromna skorupe jajka, moulder przestaje wioslowac biora to cos na lodke , myslisz sobie... tak jest to jajo obcego ! scena po prostu wbija w fotel.
p.s. ok :)) a teraz troche powazniej i prawdziwiej, scena z lodka jest, ale plyna bez zadnych romantyzmow, po paronastu sekundach o lodke zachacza dlon obcego, nie obcy z czesci ALIEN, tylko dlon jak by ufo, o dosc dlugich palcach i dloni, na pewno nie ludzkiej. Co dalej nie wiem bo w tym momencie obraz robi sie czarny, ale pewnie sugestia kolejnej czesci !?!? pozdr.