Bardzo lubiłem oglądać serial Archiwum X ale ta wersja kinowa to totalne nieporozumienie..... Szkoda czasu!
po przeczytaniu kilku negatywnych recenzji mialem nie ogladac tego filmu i dobrze ze tego nie zrobilem bo film jest naprawde wart poswieconego czasu, dobry i wciagajcy thriller a wiekszosc co sie tutaj czesto na tym portalu zdarza obecnie zdarza filmu nie ogladala ale swoja recenzje dodala
p.s
zreszta plaga "malolatow" sie tutaj rozlala
zgadzam sie, że plaga "malolatow" sie tutaj rozlala. Genralnie na filmwebie. A co do filmu to cieszę się, że odstąpiono od zielonych ludzików, ale pozostawiono pewne elemeny S-F. Film bardziej nostalgiczny, odniesień do serialu, coś w stylu "miło poswpominać jak to kiedyś fajnie było" jeśli popatrzyć na to pod względem thrilleru no to jest nieźle. Bo i miejsce i pora roku i generalnie jest ciekawie. Jeśli mówimy o poziomie X-Files to niestety, ale daleko tej produkcji do serialowych odcinków. Nie nie mówię o technice, tylko o samej treści, klimacie itd. Zdecydowanie poprzednia kinówka była lepsza. No i troche rozwala na początku broda Muldera.
Trzeba też ruszać trochę głową podczas oglądania.
A co do Twojego komentarza to powiem tylko jedno: uwielbiam, jak ktoś bez
zasadnie ocenia film...
Ja właśnie skończyłem oglądać i powiem, że film jak dla mnie bardzo dobry.
To co mi się spodobało to fakt, że nie było tam "wyłudzania" duchów,
zielonych ludków (jak poprzednik wspomniał) czy inny "paranormalnych"
spraw.
Film, mimo że S-F jest bardzo zbliżony do realistycznego świata.
Moim zdaniem film godny uwagi, a dla fanów serii obowiązkiem jest obejrzeć
ten film!
pzdr