PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119834}

Z archiwum X: Chcę wierzyć

The X Files: I Want to Believe
2008
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26326
4,4 5 krytyków
Z archiwum X: Chcę wierzyć
powrót do forum filmu Z archiwum X: Chcę wierzyć

Może wyjdę na ignoranta, ale akcja filmu dzieje się po ostatnim odcinku IX sezonu serialu, czyli całkowicie po serialu czy gdzieś w jego środku?

A może nie wiadomo właściwie kiedy?

_Nameless_

Z tego co się orientuje akcja filmu toczy się "6 lat" po wydarzeniach z ostatniego odcinka IX sezonu.

ania_ughr

No dobra, ale z tego co pamiętam na końcu IX sezonu Mulder zostaje skazany na śmierć przez wojsko. Ekipie udaje mu się go uwolnić i razem ze Scully uciekają (gdzieś?), w 2012 ma być koniec świata.

Nie wspominając o tym, że Mulder już nie jest agentem chyba od VII sezonu, Scully pewnie też utraciła ten status za pomoc partnerowi itd.

Więc akcja filmu chyba nie dzieje się w US&A, a z tego co czytam nie jest też kontynuacją wątku 'mitologicznego' (czyli głównego) tylko swego rodzaju stand-alonem...

Sie okaże za tydzień...

_Nameless_

Akcja filmu ma ponoć toczyć się w Kanadzie[ zresztą film był tam w dużej mierze kręcony]. Tez mnie to zastanawia, ale wydaje mi się ze Mulder i Scully będą prowadzić jakieś śledztwo na własną rękę, bez statutu agentów F.B.I... Choć oczywiście zobaczymy już w piątek :>

ania_ughr

Na zwiastunie widać, że mulder i scully współpracują z FBI, które przecież powinno ich zatrzymać w związku z wydarzeniami z the truth. Umiejscowienie akcji w przeszłości wyklucza np. fryzura Scully :) stawiam na szybkie uniewinnienie muldera i scully na początku filmu, i przejście do właściwej fabuły filmu

dawids722

to by bylo dosyc glupie...
Otoczy ich grupa AT, wyjdzie jakis urzędas, przytuli i powie "nic się nie stało, to wasza broń i odznaki" ??

_Nameless_

Hehe dobre :) zgadzam sie, że to byłoby głupie, ale nie widzę innego logicznego wyjścia niż szybkie rozwiązanie tej sprawy, w końcu na zwiastunie współpracują z FBI. A może wogóle tego nie pokażą, tylko dowiemy się o wszystkim z dialogów?

dawids722

nie jestem pewien ale z tego co gdzieś czytałem to świta mi że to jest coś koło 5 cz 7 sezonu, w każdym razie na pewno łączy wątki z kilku sezonów :]

_Nameless_

pisze jak byk: "kontynuacja kinowej wersji serialu" czyli jak już coś to filmu z 98 roku.ale pewnie fabuła będzie zupełnie nowa

ocenił(a) film na 8
slomkaaa

No, dokładnie :) Kontynuacja filmu "Z Archiwum X: Pokonać przyszłość". Takie sobie stand-alone. Fani wiedzą o co biega ;))

Lady_Selene

Jednakże z tego co pamiętam "Fight the Future" był jednak powiązany z tym co działo się w serialu, a już na pewno nie był od niego oderwany.

Może ci agenci FBI, z który będą współpracować to tacy sami "lojaliści" jak Mulder, czyli jak ktoś z góry spyta to nikt ich nie widział...

_Nameless_

Przypomnijcie sobie odcinek 4 I sezonu
kiedy mulder prowadzi sprawe dziewczynki porwanej przez UFO
na końcu Scully przesłuchuje taśmy kiedy to mulder był pod hipnozą i na końcu właśnie wymawia tytołowe słowa: chce wierzyć
i wydaje mi sie że ten film będzie właśnie o siostrze muldera :)