bylem na premierze filmu i szczerze powiedziawszy spodziewalem sie czegos wiecej...
fabula filmu nadawala sie na podwojny odcinek ktoregos z sezonow X-FILES.
i to byla najwieksza bolaczka filmu...
nie bylo tego klimatu co w poprzedniej czesci pelnometrazowego filmu...
nie bylo UFO:) i to byl najwiekszy blad...
pozatym zdjecia nakrecone w trzy miesiace??? to SAW byl nakrecony w 20 - kilka dni i byl lepszy...
jak dla mnie 3/10
Wczoraj byłem w kinie, film poniżej oczekiwań, niestety... niby akcja rozgrywała się po wydarzeniach z 9 sezonu a nie było żadnych nawiązań poza (dennym i to strasznie) ułaskawieniem Muldera. Fabuła była bardzo przeciętna, do tego cała masa głupawych tekstów i scen (ta z fotką Busha i main theme z serialu w tle po prostu rozwalała) które raczej w zamierzeniu twórców śmieszne być nie miały. Jedyny plus to klimatyczna muzyka i (dla fanów serialu) okazja to zobaczenia ulubionych bohaterów po latach, szczególnie Muldera którego w 8 i 9 sezonie było jak na lekarstwo.
Zgadzam się całkowicie z przedmówcą, gdyby to był jeden z wielu odcinków to można by przymknąć oko na liczne niedoróbki i nawet miło spędzić przy tym czas. A tak zawód na całej linii, film nie dorasta do pięt pierwszej kinówce a co dopiero najlepszym odcinkom z serialu.
Zauważ, że SAW to tylko i wyłącznie zamknięte przestrzenie, wnętrza budynków. Nie trzeba dbać o pogodę, światło (które jest sztuczne) itp.
Czas kręcenia nie ma nic do rzeczy.
Gdyby czas produkcji świadczył o jakości produktu, to, gdy w końcu wyjdzie, DN:Forever będzie najlepszą grą w historii, taką, że po zagraniu wszyscy wpadną w śpiączkę z podniecenia...
Też byłem na premierze wczoraj....moja ocena 4/10
Naprawde nic specjalnego...szczerze liczyłem na cos bardziej "tajemniczego",a to takie oklepanie...momentami żałosne...Wole serial :)
ARCHIWUM X - CHCE WIERZYC w moim przypadku ARCHIWUM X - NIE WIERZE WLASNYM OCZOM, zawiodlam sie nie tego oczekiwalam, jednakze daje 6/10 za powrot i mozliwowsc zobaczenia poraz kolejny Foxa Dany i Skinnera a takze za klimatyczna muzyke, ostatnio mmodlilam sie o napisy na filmie wiem kto mnie zabil z lohan teraz bede mowic ze na X files SZKODA:(