PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119834}

Z archiwum X: Chcę wierzyć

The X Files: I Want to Believe
2008
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26326
4,4 5 krytyków
Z archiwum X: Chcę wierzyć
powrót do forum filmu Z archiwum X: Chcę wierzyć

Tragedia 1/10

ocenił(a) film na 1

Gdzie dawny klimat ? Gdzie UFO ? Gdzie spisek i konspiracja ? Chyba w du.. bo caly film to totalna klapa + żenada końcowa gdy nasz dzielny eks-agent fbi caluje rudą. Serie odcinkowe byly 10x lepsze i wciągajace. A tutaj tylko powiewa nudą.... NIE POLECAM

wolfen3_2

Nuda to powiewa w twoim mozgu. To, ze nie ma UFO to dales 1\10? Wyjdz.

Stone_Cold

Serial X-Files zawsze traktowal o rzeczach nadnaturalnych, paranormalnych czy ufo, nawet pierwszy film
pelnometrazowy byl w tym klimacie, wiec niech ktos mi powie ze ten film zasluguje na nazwe X-Files w tytule
?
Nie mowie ze film jest zly, wrecz przeciwnie - to dobry film, i podobal mi sie, tylko wogole nie powinien miec
w nazwie X-Files, bo to zobowiazuje a tutaj nia ma to nic wspolnego z tym. Tak samo jak by zrobili kolejna
czesc James Bond ktora by byla komedia o problemach milosnych nastolatki w liceum.
Dlatego prosze sie nie dziwic ze fani X-Files sa zupelnie zawiedzeni, bo maja do tego w tym przypadku
prawo.

ocenił(a) film na 4
wolfen3_2

Potwierdzam.
Poniżej oczekiwań.. w filmie nie ma praktycznie nic związanego z X-Files. Ehm, zaginęła agentka i jakaś panna.. yy coś podobnego do 'O krok od domu'(Serial TV, jakoś tak to się nazywało).

:(

wolfen3_2

popieram...
przez wieksza czesc filmu sie nudzilam. zero motywow z ufo, aktorzy ok jeszcze daja rade, ale pomysl na film z tytulem X-Files sredni i mocno naciagany. Mogli nakrecic to pod innym tytulem i jako cos zupelnie odrebnego, nie byloby takiego rozczarowania wsrod fanow...
mimo to polecam, z ciekawosci mozna popatrzec, ale szału nie ma.

wolfen3_2

W odcinku o człowieku-jaszczurce nie było UFO, w odcinku o Hollywood nie było UFO, w odcinku o morderstwach w kręgielni nie było UFO, w odcinku o Wielkim Mutato nie było UFO, w odcinku o wcieleniach Zła nie było UFO - Czy to znaczy, że te odcinki nie zasłużyły na tytuł "X-Files"? Mi się podobał ten film jako ostatni, dwugodzinny odcinek.

Keodred

nie chodzi oto ze nie bylo UFO, lecz oto ze niebylo zadnej TAJEMNICZOSCI... :-/

Powrot_Rzeznika

A kwestia, czy ksiądz-pedzio miał wizje, czy fantazje to nie tajemnica?

Keodred

faktycznie TAJEMNICA godna pelnometrazowego x-files ! blagam... jedyny "klimat" ze starego x-files to mulder & scully, nic wiecej. jakby zamiast ich zagrali inni aktorzy to z x-files NIC by to nie mialo wspolnego.