PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119834}

Z archiwum X: Chcę wierzyć

The X Files: I Want to Believe
2008
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26357
4,4 5 krytyków
Z archiwum X: Chcę wierzyć
powrót do forum filmu Z archiwum X: Chcę wierzyć

Wersja reżyserska

ocenił(a) film na 8

Witam, mam pytanko do posiadaczy wersji reżyserskiej filmu - czym różni się od kinówki? I o ile jest dłuższa? Nie mogłem nigdzie znaleźć tych informacji, a z chęcią się dowiem. Pozdrówki :)

SEGA5

Tak naprawdę to nie różni się ona niczym od wersji kinowej. W wydaniu dvd w dodatkach zamieszczone są wycięte sceny, ale jeśli chodzi o film to jest dokładnie ten sam obraz, który można było obejrzeć w kinach. Czas trwania 103 minuty.

ocenił(a) film na 8
maciowski

A ile trwają wycięte sceny? I czy są inne dodatki, jeśli tak to też prosiłbym o czas trwania ;)

SEGA5

Ok, więc opiszę po krótce. Ponieważ jestem X-maniakiem (ale nie w złym tego słowa znaczeniu ;) ), posiadam 2 wydania dvd: polskie i brytyjskie.
Wydanie polskie:
Wersja reżyserska posiada oczywiście film. W materiałach dodatkowych znajdziesz komentarze audio reżysera Chrisa Cartera i producenta Franka Spotnitza, 3 sceny niewykorzystane (łączny czas jakieś 7 minut), gagi (niecałe 10 minut), reportaże: części ciała - efekty specjalne (8 minut) i wypowiedź Cartera o ekologicznej produkcji (6 minut), teledysk Xzibita.

Wydanie brytyjskie 2-dyskowe + dysk Digital copy:
film + dodatki opisane wyżej, a ponadto reportaż "Trust No One - Can The X-Files remain a secret (85 minut), 2 trailery i galeria zdjęć.

ocenił(a) film na 8
maciowski

Jeszcze tylko mi napisz czy w brytyjskim wydaniu są polskie napisy i masz spokój :D Ogólnie to widziałem sporo wydań i nie wiem na które się zdecydować, a informacje np. na empik.com nie pomagają. W każdym razie dzięki za pomoc :)

SEGA5

Oczywiście w wydaniu brytyjskim nie ma polskich napisów.

ocenił(a) film na 7
maciowski

Różnice ponoć są, ale wszystkie kosmetyczne i nie wpływają na film. Chyba najciekawsze są napisy ze zdjęciami całej załogi:
http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=343186