PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119834}

Z archiwum X: Chcę wierzyć

The X Files: I Want to Believe
2008
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26326
4,4 5 krytyków
Z archiwum X: Chcę wierzyć
powrót do forum filmu Z archiwum X: Chcę wierzyć

Dla wielu fanów powrót eks-agentów FBI w najnowszym filmem okazał się strzałem w dziesiątkę. Można wybaczyć mu brak nawiązania do zjawisk paranormalnych i spisków rządowych, bo film został sprawnie i ciekawie zrealizowany. Przy takim budżecie wyszedł całkiem ciekawy obraz. Film nie miał na celu nawiązywać za bardzo do serialu, bo i nie o to chodziło. Widzimy historię całkiem nowych, a jednak starych eks-agentów FBI. Film w swój gatunek wpisał się świetnie. Tylko główny wątek tak jakoś nie do końca mi pasował do ogólnej konwencji. Nie zabrakło jednak porcji dobrego humoru ;)

9/10

ocenił(a) film na 10
slawek_14

mówisz? już się nie mogę doczekać .ale niestety mieszkam w takim zapyźałym miasteczku jak Tarnobrzeg i tu chyba puszczą ten film za 3 miesiące albo wogóle
muszę jechać do dużego miasta
brak nawiązania do zjawisk paranormalnych?
ciekawe

ocenił(a) film na 4
slawek_14

"Nie zabrakło jednak porcji dobrego humoru" - te teksty były tak banalne i głupie że aż odczuwałem fizyczny ból.

Jak dla mnie straszne rozczarowanie. Fabuła denna, mało akcji. Brak nawiązań do pierwszej części filmu. Generalnie nie wiem co ci się podobało w tym filmie.

4/10 to idealna ocena dla tego filmu, bo oczekiwania były dużo większe.

ocenił(a) film na 10
slawek_14

to jest chyba kwestia "kto jest fanem"
bo z daagostini kupiłem wszystkie na dvd film też i byłem w kinie na filmie
na 2 film też pójdę
wiele odcinków było po prostu nudnych(źle powiedziałem tam gdzie nie było scully i muldera to była nuda a 1 odcinka w którym był mulder przez 5 min nawet nie obejrzałem(x -files musi być scully i mulder jak nie ma to nie jest x -files)
na pierwszej kinówce byłem w kinie i bardzo mi się spodobała
ale jak obejrzałem na dvd w domu 2 raz to wyciąłbym z tego filmu ok 1 godziny bo wieje nudą reszta jest bardzo dobra
na ten film pójdę i ocenię ale myślę że mi się spodoba(i tak na pewno znajdą się momenty nudne jak to zwykle bywa w filmach)

Chucky_Tbg

nie do końca się zgadzam , że tam gdzie nie ma agentów FBI to nie jest Archiwum x, jeśli chodzi o serial. Pamiętam odcinek poświęcony Samotnym Strzelcom i był naprawdę dobry. Ogólnie wplątanie w serial nowych postaci, którym poświęcono więcej lub mniej czasu był pomysłem bardzo dobrym. Nie mieliśmy wrażenia przesycenia się głównymi bohaterami.

Odnośnie TXF 2. Oczywiście, że początek filmu był raczej takim "wstępniakiem", czyli prawdziwej akcji było trochę mało, ale mi osobiści eto nie przeszkadzało. Moim zdaniem było to potrzebne by pokazać wyraźnie, jak zmienili się główni bohaterowie.