PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37001}

Z podniesionym czołem

Walking Tall
1973
6,5 472  oceny
6,5 10 1 472
Z podniesionym czołem
powrót do forum filmu Z podniesionym czołem

polecam 8/10,ten z 2004 r. nie umywa się do pięt

wlodek1001

w kinie powiadasz?:) ciekaw jestem gdzie ty w polsce w tamtym okresie w kinie widziales?:)

ocenił(a) film na 9
toXyk

A jednak. Był ten film wyświetlany w Polsce w latach 70-tych, chyba w 1976 roku.. Sam byłem na nim chyba ze dwa razy. Zrobił na mnie niesamowite wrażenie.

ocenił(a) film na 5
Kronos22

Podtwierdzam. Też byłem w tych latch na tym filmie w kinie. Pamiętam też, że bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 5
MarekBenek

Teraz już nie tak bardzo :(

wlodek1001

W tamtych czasach zapisywałem filmy na których byłem i potwierdzam,że film wszedł na ekrany kin latem 1976 roku. Ja go obejrzałem w kinie RIALTO w Katowicach (rok póżniej byłem już pracownikiem tego kina) :)))

wlodek1001

Też byłem na tym w kinie przy końcu lat 70 tych. Tym co się dziwią,że wtedy kina w Polsce były muszę powiedzieć, że to były złote czasy dla miłośników kina. Ja bywałem w kinie po kilka razy w tygodniu,bilety kosztowały grosze, zwłaszcza ulgowe,a kin było w Łodzi cztery razy tyle co dzisiaj. A repertuar był całkiem bogaty. Oczywiście wysokobudżetowe frekwencyjne nowości grano rzadziej lub z kilkuletnim opóźnieniem,ale za to można było obejrzeć większość światowego kina, niekoniecznie komercyjnego. Można było obejrzeć filmy Kurosawy, Bergmana,Viscontiego,Loseya,Felliniego,Bunuela, Saury,Allena i wielu innych. Dziś większość z ich twórczości ciężko znaleźć nawet w necie(może jakieś marne divxy),a żeby w kinie...