PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=653876}
5,9 1,2 tys. ocen
5,9 10 1 1166
Z rubryki kryminalnej: Prime Time
powrót do forum filmu Z rubryki kryminalnej: Prime Time

OPIS

ocenił(a) film na 7

"Prime Time" to pierwszy z pięciu odcinków serialu zrealizowanego na podstawie powieści Lizy Marklund, nazywanej "pierwszą damą szwedzkiego kryminału". Bohaterką wykreowaną przez Marklund jest bystra i nieustępliwa reporterka kryminalna Annika Bengtzon.

W starej posiadłości pod Sztokholmem ekipa telewizyjna realizuje ostatni odcinek show "REZYDENCJA", którego prowadzącą jest Michelle Carlsson. Nad ranem następnego dnia Carlsson zostaje znaleziona martwa. Policja rozpoczyna śledztwo. Dziennikarce popołudniówki "Kvällspressen" Annice Bengtzon, udaje się dostać do obstawionej przez funkcjonariuszy posiadłości. Dowiaduje się tam, że jedną z podejrzanych o dokonanie zbrodni jest jej bliska przyjaciółka, Anne. Próbując wyśledzić jakie wydarzenia feralnej nocy doprowadziły do morderstwa, Annica odkrywa, że po zakończeniu zdjęć nastrój profesjonalizmu ustąpił miejsca zabawie, a alkohol rozwiązał niektórym języki. Ale jaki był motyw działania sprawcy? Co tak naprawdę stało się po zakończeniu nagrania?

ocenił(a) film na 7
udkojagniece

Prawidłowa kolejność "Z rubryki kryminalnej":

Nobels testamente
Prime Time
Studio Sex
Czerwona wilczyca
Dożywocie
Miejsce w słońcu

ocenił(a) film na 6
udkojagniece

Witaj - jesteś pewna tej kolejności? Bo chcę zobaczyć wszystkie, a jestem po pierwszych dwóch. Trzeba się trzymać kolejności kręcenia odcinków - czy łączy je tylko główna bohaterka i nic " strasznego " się nie stanie jeśli zmienimy kolejność? :)

ocenił(a) film na 7
jaca1969

Jestem pewna, brakowało mi takiej listy kiedy ja oglądałam.
W jej prywatnym życiu wszystko toczy się po kolei, więc polecam oglądać w kolejności ale bez problemu możesz oglądać wg. siebie :)

ocenił(a) film na 6
udkojagniece

Dzięki :)
Jej życie prywatne to chyba wyłącznie brak zrozumienia u męża jej pasji do swojej pracy ;)

ocenił(a) film na 7
jaca1969

A właśnie nie, nastąpiązmiany dlatego tteż ta chronologicznie oglądanie ma znaczenie ;)

ocenił(a) film na 6
udkojagniece

Już jestem po Czerwonej wilczycy ;)
Trochę męża zaniedbuje ;))

ocenił(a) film na 7
udkojagniece

W związku z tym, że się pomyliłam w opisie to informuję, że "Prime Time" jest DRUGIM odcinkiem.