Za szybcy, za wściekli

2 Fast 2 Furious
2003
7,2 181 tys. ocen
7,2 10 1 180822
4,7 29 krytyków
Za szybcy, za wściekli
powrót do forum filmu Za szybcy, za wściekli

Tak sobie obejrzałem wczoraj Za Szybcy za wściekli, od ostatniego oglądania sporo mineło i w między czasie ogarnąłem wszystkie części łącznie z najnowszą i powiem szczerze że Szybko i Wściekle czyli 4 część cyklu jest taką jakby kalką Za szybkich za wściekłych, mamy kartel narkotykowy który poszukuje kierowców, brakuje mi jakiegoś łącznika miedzy częścią 2 a 4 czyli co z Romanem i jak Brian wrócił w szeregi FBI a teraz ten pomysł, będzie trochę brutalnie. Co wy na to gdyby Braga spiknął się w więzieniu z Carterem Veroną, uciekliby razem i porwali Briana z rodzinką, powiedzmy mamy scene gdzie Verona celuje do Mii a Brian w ostatniej chwili zakrywa ją swoim ciałem i ginie, potem Dom z ekipą poprzysięgają im zemstę, proszą o pomoc Shauna z Tokyo, a do Dwayne Johnsona dołącza Monica Fuentes z tego względu że zna sprawę Verony a druga rzecz łączyło ją coś z Brianem (tak jakby) Co myślicie ??

ocenił(a) film na 7
SCORPION60

A nie ma jakiegoś krótkometrażowego filmu o tym? Np. Po pierwszej części był taki film, ale nie mgoę go w przynajmniej polskich napisach znaleźć, który pokazał co zrobił Brian bezpośrednio po ucieczce z LA, jak się ścigał i zarobił na forsę i dotarł do Miami i tak się kończy. Z kolei przed czwartą częścią wyszedł też właśnie taki dodatek pt"Los Bandoleros", który opowiadał z kolei co robił Dom z Letty po ucieczce, jak wyjechali w ciepłe kraje, poznali Santosa i Leo (tych dwóch chłystków z 5) i zwołali Hana. Być może wyszedł taki i też dodatek o losach Briana i Romana? Też właśnie czułam taki, że tak powiem niedosyt po tej części, bo ciekawa byłam co podkusiło Briana do powrotu do policji, tylko że wyżej - do FBI i dlaczego opuścił Miami, gdzie miał przyjaciół - Tej'a, Romana.
Co do Twojego pomysłu - fajne, aczkolwiek ja w 8 już nie chcę widzieć Briana. Kochałam tą postać, a świadomość że to komputer w 7 części go przywrócił do życia... strasznie smutne. Niech w 8 będzie wzmianka, ale niech na tym to pozostanie. Niech go nie zabijają, niech wychowuje w spokoju dzieci z Mią ;d