Wspaniale aktorskie kreacje, Hilary, Clint, Morgan. Bardzo sie na nim wzruszylam, plakalam pol nocy jak glupia. Jakis rok temu gdy film pojawil sie w kinie i narobil wokol siebie sporo szumu zgarniajac najlepsze Oskary, pomyslalam sobie, ze jest troche zbyt przereklamowany a temat boksu mnie kompletnie nie interesuje. I tak trwalam w tym przekonaniu do wczoraj. Mialam do wyboru Zabaweczki na TV4, Billy Elliot na TVN no i Za wszelka cene na TVP1. Wybralam ostatni i nie zaluje, bo to chyba najpiekniejszy film jaki w zyciu widzialam. W ogole Hilary jest naprawde doskonala aktorka, potrafi sie wcielic w kazda role, po Nie czas na lzy tez starsznie plakalam. Raczej rzadko zgadzam sie z komisja co do Oskarow (np. nie dala bym ich az tyle Titanicowi) ale tutaj Hilary i Morgan zasluzyli na nie 100%.
nooo mi też się podobał. podczas oglądania filmu nasuwało mi się słowo:"Genialny". Clint świetnie ukazał początkującą bokserkę, która w gruncie rzeczy była już za stara na rozpoczynanie kariery bokserskiej. Ukazał jej osobowośc, ambicje. Tak, że naprawdę szkoda mi było tej kobitki. z drugiej strony film ukazuje osobowość samego Clinta. jego rozmyslania na temat świata i swojego otoczenia.Clinta jako doświadczonego i człowieka starszego niż sprawny Clint latającego z bronią z ręce w filmach sensacyjnych.