PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123697}

Za wszelką cenę

Million Dollar Baby
2004
7,8 277 tys. ocen
7,8 10 1 277489
7,9 60 krytyków
Za wszelką cenę
powrót do forum filmu Za wszelką cenę

Wspaniale aktorskie kreacje, Hilary, Clint, Morgan. Bardzo sie na nim wzruszylam, plakalam pol nocy jak glupia. Jakis rok temu gdy film pojawil sie w kinie i narobil wokol siebie sporo szumu zgarniajac najlepsze Oskary, pomyslalam sobie, ze jest troche zbyt przereklamowany a temat boksu mnie kompletnie nie interesuje. I tak trwalam w tym przekonaniu do wczoraj. Mialam do wyboru Zabaweczki na TV4, Billy Elliot na TVN no i Za wszelka cene na TVP1. Wybralam ostatni i nie zaluje, bo to chyba najpiekniejszy film jaki w zyciu widzialam. W ogole Hilary jest naprawde doskonala aktorka, potrafi sie wcielic w kazda role, po Nie czas na lzy tez starsznie plakalam. Raczej rzadko zgadzam sie z komisja co do Oskarow (np. nie dala bym ich az tyle Titanicowi) ale tutaj Hilary i Morgan zasluzyli na nie 100%.

ocenił(a) film na 9
paolka16

nooo mi też się podobał. podczas oglądania filmu nasuwało mi się słowo:"Genialny". Clint świetnie ukazał początkującą bokserkę, która w gruncie rzeczy była już za stara na rozpoczynanie kariery bokserskiej. Ukazał jej osobowośc, ambicje. Tak, że naprawdę szkoda mi było tej kobitki. z drugiej strony film ukazuje osobowość samego Clinta. jego rozmyslania na temat świata i swojego otoczenia.Clinta jako doświadczonego i człowieka starszego niż sprawny Clint latającego z bronią z ręce w filmach sensacyjnych.