PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123697}

Za wszelką cenę

Million Dollar Baby
2004
7,8 277 tys. ocen
7,8 10 1 277490
7,9 60 krytyków
Za wszelką cenę
powrót do forum filmu Za wszelką cenę

Ten film coś we mnie złamał... nie wiem co, ale nie czuje się tak jak przed obejrzeniem tego arcydzieła. Czekałem na taki film. Żałuję, że tak późno go zobaczyłem.

ocenił(a) film na 10
christopher

Lepiej późno niż wcale:) zgadzam się - ten film to arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
christopher

Zgadzam się. Film daje odpowiedz na kontrowersyjne pytania. Pokazuje gdzie kończy sie religia a zaczyna sumienie.

ocenił(a) film na 10
christopher

naprawde genialny film. Ten film nie tyle co swietny, ale mysle, ze kazdy z nas teraz patrzy na zycie troszeczke inaczej. I choc ten film to tylko fikcja(chyba) umie naprawde poruszyc czlowieka. Ja za kazdym razem rycze...! :-(

ocenił(a) film na 10
christopher

Ile takich Maggie Fitzgerald codziennie przechodzi obok nas? ludzi którzy mają marzenia ale w przeciwieństwie do niej nie wierzą już w ich realizacje....

christopher

paciek, riddick, mela, christopher, jak to dobrze, że jesteście. Dzięki takim jak wy, wierzę, że świat nie zszedł jeszcze totalnie na psy i nadal istnieją ludzie, którzy potrafią docenić piękne filmy, takie jak Million Dollar Baby.

ocenił(a) film na 10
christopher

Film rzecz jasna 10/10
Jest wprost iddealny, wspaniały...oglądałam go ze 3 razy za każdym razem budzi we mnie niesamowite emocje. Strasznie poruszający.
Clint i Hilary wypadli wspaniale.
Genialne

Justencja

Film jest faktycznie doskonały, 10/10. Eastwood jest idealny, ale w samym dziele jest w nim jakaś nadzieja, mimo tego zakończenia, które jest mnie też bardzo mocno ruszyło. Aż się dziwiłem, że tak mogę zareagować, w końcu "dramatów szpitalnych" mamy na tony. Ale ten ma w sobie coś głębszego, coś co jest w każdym, tylko musi to poczuć, nie wiem jak to określić..... Końcowa rozmowa z księdzem jest genialna, kiedy ten mówi mu, że jeśli zabije Maggie, zagubi się tak głęboko, że nie odnajdzie się już nigdy.... Pozdrawiam wszystkich na filmwebie, zwłaszcza tych, którzy potrafią docenić ten film.

użytkownik usunięty
thadoggfather

Uwielbiam takie filmy jak ten. Arcydzieło to fakt :) daje do myślenia, porusza . Świetna historia, aktorzy, muzyka, zdjęcia:) wychwalać można długo i słusznie.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9

Wszyscy macie rację i dożucam się do waszych opini. Film doskonały 10/10!!!

ocenił(a) film na 10
christopher

jeszcze troche i top 100 będzie nasze:D ten film na to zasługuje!!!!:)

ocenił(a) film na 10
christopher

Wszyscy macie racje i w pełni sie z wami zgadzam,
Maggie dokladnie symbolizuje wytrwalosc i odwage w dazeniu do realizacji marzeń.Ta cecha powinna byc bardziej widoczna w postepowaniu ludzi.
Jezeli naprawde bedziesz wytrwaly to marzenia stana sie realne i osiagalne.
Bardzo sie ciesze ze wiciaz jeszcze powstaja takie filmy, chociaz zdarza sie to coraz rzadziej:(
Wszystko bylo przeciw niej nawet wlasna matka czekała tylko na korzysci, a powinna sie nia interesowac i wspierac, nie obejrzala zadnej walki Maggie.Ale dzieki uporowi, wytrwalosci i ciezkim treningom
osiagnela cel i spelnila marzenie.
Arcydzieło Eastwooda doskonale przekazuje emocje bohaterów i wprowadza klimat specyficzny dla dramatu, napewno zasluguje na 10.

christopher

Ten film mnie bardzo poruszył:) Szczególnie ostatnia scena, gdy Maggie puściła łezkę...I jej te oczy:)

ocenił(a) film na 10
roberto1983gda

zgadzam sie z wami genialny 10/10 oczywiście oby więcej takich filmow!!!

christopher

Film daje dużo do zrozumienia.
Najsmutniejszy kawałek jak Maggie opowiada żeby chciała odejśc z tego świata . ;

ocenił(a) film na 9
natpre

łezka mi się zakręciła :(

:( <krótki> :(

natpre

W ogóle podczas całej części z nieskuteczną rehabilitacją Maggie film wymierza widzowi niezłego kopa i daje dużo powodów do wzruszeń.

ocenił(a) film na 10
christopher

Oglądając ten film, hm... trudno to wyrazić wydaje mi się, że jestem taka mała w porównaniu do Maggie. Coś się zmieniło po tym filmie. 10/10

ocenił(a) film na 10
christopher

Strasznie smutny film, okrutnie wręcz. Czasem świat odbiera nam wszystko bez powodu, tak jakby to się nam absolutnie nie należało. Niestety, czasem życie bywa tak okrutne, zwłaszcza gdy to co robimy jest niebezpieczne. Ja się czuję strasznie przygnębiony po obejrzeniu tego filmu.