PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123697}

Za wszelką cenę

Million Dollar Baby
2004
7,8 278 tys. ocen
7,8 10 1 277661
7,9 62 krytyków
Za wszelką cenę
powrót do forum filmu Za wszelką cenę

Jednak po obejrzeniu tego filmu wielce się zniechęciłam do twórczości tego aktora. Czasy się zmieniają, a Clint Eastwood jakby chciał za wszelką cenę za nimi nadążyć. Ten pęd za modnymi obecnie trendami czyni z takiej twórczości tubę globalnej propagany. Kobieta w boksie jest doprawdy żałosna. Boks jest sportem brutalnym i sądzę, że większość kobiet nie znajduje w niej nic pasjonującego. Jednak jak wszędzie są wyjątki . Jestem gotowa zrozumieć Maggie, jednak ja na miejscu reżysera zrobiłabym z niej np.tancerkę, albo łyżwiarkę, albo jeszcze kogoś innego, lecz z wielką pasją walczącą o wielki sukces.
Cały ten film wg. mnie poświęcony został szumnie obecnie głoszonym hasłom wspólczesnej ideologii: równości płci i prawie do eutanazji. Ja oczywiście tę ideologię uważam za niezdrową. Dlatego ten film, choć niesłychanie interesująco zrealizowany, nie podobał mi się.

ocenił(a) film na 10
haluska

Clint właśnie idzie pod prąd i robi swoje bez względu na to czy to się komuś podoba czy jest poprawne czy nie i to jest w nim genialne.
Człowieku ludzie są wolni mają prawo robić co chcą! A kobiety również. Może dla mnie to dziwne jak widzę kobietę obijającą "mordę" innej, ale to już jej wybór. Kogoś innego może to interesować, a nawet zachwycać.
Ogólnie mam podobne poglądy do Twoich, a nie popadajmy w przesadyzm. A ta ideologia wygrywa z wielu powodów, między innymi legalnego ekonomicznego niewolnictwa wobec państwa, które zmusza oboje małżonków do pracy i zaniedbywania powinności rodzicielskich oraz rozrywa wszelkie więzi. Podobnie upaństwowiona szkołą i dzieci przyjmują za normalne postawy, które aż trącą społeczną paranoją i socjalizmem.

użytkownik usunięty
szymonkb

nie ma takiego słowa jak przesadyzm;)

użytkownik usunięty
haluska

haluska, aż żal dupę ściska jak czyta się Twoje wywody:)

ocenił(a) film na 5

gusty mamy odmienne, ale i kulturę też.

ocenił(a) film na 10
haluska

Clint podąża za modą? Jak już ktoś zauważył, Clint robi filmy na przekór całej tej popularnej szopce. W modzie to jest wplatanie na siłę wątku homoseksualnego. 'Globalna tuba propagandy' - chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. W tym filmie Clint pokazuje nam jak ważne jest to, żeby postępować tak, byśmy byli w stanie spojrzeć w lustro bez obrzydzenia. Stwierdzenie, że "kobieta w boksie jest doprawdy żałosna" jest tak samo żałosne jak bredyzmy, którymi kipi twój post.

ocenił(a) film na 8
haluska

Rozbawił mnie Twój wywód. Skupiasz sie na czymś zupełnie nieistotnym i całkowicie zgadzam się ze staszek777.

haluska

Widzę,że jesteś nieźle ograniczona umysłowo i emocjonalnie.

ocenił(a) film na 10
haluska

wydaje mi się, że w ogóle nie zrozumiałaś/łeś przesłania tego filmu. Jak dla mnie chodziło w nim o pogoń za marzeniami, doskonałością, a że życie nie jest takie piękne stąd ten cholernie smutny i dramatyczny koniec. Nie pojmuje jak ktoś w tym filmie doszukuje sie jakiś powiązań z równouprawnieniem w końcu każdy ma prawo do pogoni za marzeniami NAWET KOBIETY

ocenił(a) film na 10
haluska

Haluska,moze daj szanse temu filmowi i obejrzyj go jeszcze raz.Film jest piekny i madry.Perelka. Nie probuj go rezyserowac,bo to nie ma sensu.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
haluska

Smok_filmaniak ,HRA, KillMee,JeanSod,Lukasz90 ! Bardzo wam dziękuję za wasze opinie na temat mojej osoby, jednak to nie o mnie tu się pisze, to nie ja jestem tu gwiazdą! Chętnie natomiast przeczytam wasze opinie na temat tego filmu.

użytkownik usunięty
haluska

Ja chętnie poznam Twój argument dania 10 dla Pasji. Co Cię w tym filmie tak urzekło poza tym, że Jezus przeżywa to, czego sam Terminator nie wytrzymałby, choć można to wytłumaczyć realizmem. Wiesz, że język asyryjski w tym filmie nie ma nic wspólnego z tym sprzed 2000 lat?:) Film jest bardzo dobry, ale to dlatego, że inne o Jezusie są totalnie kiczowate. Zastanawiam się dlaczego dałaś aż 10:)

ocenił(a) film na 10
haluska

Oj Haluska,ja nie wyrazilem zadnej opini na temat Twojej osoby,poniewaz Cie nie znam.. Mimo,ze poruszona jest w tym filmie kwestia eutanazji i rownosci plci,to Eastwood nie ustawia widza po jakiejs stronie,nie kaze nam byc za czy przeciw. Po prostu opowiada historie