PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123697}

Za wszelką cenę

Million Dollar Baby
2004
7,8 278 tys. ocen
7,8 10 1 277661
7,9 62 krytyków
Za wszelką cenę
powrót do forum filmu Za wszelką cenę

"Million Dollar Baby" to wielkie kino, bez wątpienia. Tak doskonałe, że nie potrafię za bardzo o nim pisać, ten film trzeba po prostu zobaczyć, zobaczyć i nie mówić nic. Nie mogę jednak zachować milczenia w przypadku niektórych tragicznie wręcz amatorskich, i nie ukrywam "chorych" recenzji tego dzieła, a właściwie mam tu na myśli jedną pseudo "recenzję", o "wiele" mówiącym tytule "Million Dollar Shit". Pomijam już ową bezsensowną, idiotycznie absurdalną nazwę, no bo co to ma niby oznaczać?
"milion dolarów gówna", tak Pan to widział, panie "recenzeńcie"? Oczywiście, to nie jest tak, że zabraniam komukolwiek twierdzenia, że ten film może się nie podobać, ale u Boga Ojca, niech ten, komu to kino nie przypadło do gustu napisze o tym w przemyślany, konstruktywny, merytoryczny sposób, a nie bawi sie w szczeniackie zagrywki, typu: "Ten film ma tyle wad, że aż trudno wymieniać". Doprawdy, jeżeli istnieje w tym serwisie jakiś szef, jakiś redaktor prowadzący, to autor powyższego zdania nie powinien w przyszłości napisać ani jednej linijki w ani jednej recenzji. Jako stały użytkownik tego bardzo skądinąd dobrego serwisu żądam kategorycznie aby ktoś zwracał uwagę na poziom pisanych recenzji, aby żadni pseudo recenzeńci nie pisali na zasadzie "wiem, ale nie powiem", czy naprawdę trzeba dodawać, że takie słowa są jedynie dowodem, że tak naprawdę niczego nie wiedzą?