PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123697}

Za wszelką cenę

Million Dollar Baby
2004
7,8 277 tys. ocen
7,8 10 1 277484
7,9 60 krytyków
Za wszelką cenę
powrót do forum filmu Za wszelką cenę

Troszke zawód

ocenił(a) film na 8

Film ogolnie oceniam jako b. dobry, wrecz rewelacyjny. Niestety, fatalny upadek glownej bohaterki
(walka o mistrzostwo), oraz wszystko to co bylo jego nastepstwem bylo jak strzal w policzek.
Zostalem tak drastycznie sprowadzony na ziemie, ze jeszcze kilka chwil po zakonczeniu filmu
bylem w szoku. Clint Eastwood jako rezyser lubi zakonczenia inne niz oklepany amerykanskie
happy-endy, aczkolwiek w "za wszelka cene" az prosilo sie zeby "oslodzic" troche ta
wszechobecna gorycz zycia tak podkreslana przez rezysera.
Zastanawiam sie nad alternatywnym zakonczeniem od momentu kiedy sedzia "wypunktowal"
niemke w walce o tytul.

ocenił(a) film na 8
sigon

Jak dla mnie ona powinna wygrac mimo tej porażki, wydaję mi się, że to by jej trochę osłodziło to kalectwo i by była sławna i brana za kogoś kto wygrał, ale przegrał

ocenił(a) film na 10
sigon

Myślę, ze zakończenie filmu jest wręcz wspaniałe, przecież to jest dramat. Każdy kto zaczął oglądać ten film, powinie liczyć się z tym, ze wydarzy się w nim coś tragicznego. Film jak najbardziej na 10, aktorstwo nie do opisania. Dwaj najlepsi aktorzy Morgan Freeman i Clint Eastwood w jednej produkcji, to jest niesamowity widok.