Ten film jest żenujący pod każdym względem! A jego pozytywne opinie opierają się tylko na emocjach związanych z tragedią bohaterki i eutanazją). Coż to typowy film "oscarowy"-dobre dla nastoletnich popcornowych amatorów!!!
Bo ja wiem, czy zaraz "żenujący"? To mocne słowo...
No i przyznam, że to, co mnie w tym filmie poruszyło to nie temat eutanazji - za krótko i zbyt mało rozwinięty wątek, aby umieścić ten film w gronie zajmujących się stricte tą tematyką...
Ale interesująca postać trenera, kwestia jej pozycji w rodzinie, interesująco ukazane t- tak naprawdę bardzo samotne - życia, których ścieżki z jakichś powodów się zbiegły, to interesujące problemy... Jeśli ktoś dostrzega w nim tylko "problem eutanazji" to w sumie można było włączyć na kilka ostatnich minut i byłoby po sprawie ;) ale uważam, że taka ocena jest trochę niesprawieldiwa...
Eastwood od dobrych kilku lat nie kręci żenujących filmów. To są naprawdę dobre dramaty. Nie rozumiem co widzisz w tym filmie żenującego?
Poświęcenie, walkę, marzenia, a może właśnie tę eutanazję?
Napisz co Twoim zdaniem jest tam żenujące, bo ja niczego w kategorii żenady nie zauważyłam.
pozdrawiam
Brak mi slow na takie komentarze do filmu. Moze idz sie powies i zrob ludziom przysluge. Moze bys chociaz cokolwiek uzasadnil bo nie powiedzialbym ze ten film jest zenujacy. Akurat chodzi tu w nim o cos troche innego niz o ring. Obejrzyj jeszcze raz. Moze dojdziesz o co w nim chodzi.
chyba ty jestes "nastoletnim popcornowym amatorem";p film piekny i wzruszający, bardzo prawdziwy, ukazuje co może dac człowiekowi wiara w siebie i dażenie do upragnionego celu, jak nie potrafisz tego dostrzec - twoja strata.
10/10 film juz mi dawno nie pojechal tak po emocjach... Film poprostu piekny (nie powiem zaje***** tylko piekny)... Ale za ostatnie 30 min to scenarzycie czy kto tam za fabule odpowiada, to bym w dupe nakopal... Jak mozna tak postapic z glownym bohaterem i to do tego takim jak Maggie :( Ehh zna ktos podobne filmy jesli chodzi o nastroj?
Pod jakim względem, mospanie? scenariusza, reżyserii, gry aktorów, muzyki, montażu, produkcji? Może w takim razie polecisz na forum jakiś film wart twojej uwagi i intelektu. Czekam z niecierpliwością. Z poważaniem i podaniem ręki - Il Dottore.