PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123697}

Za wszelką cenę

Million Dollar Baby
2004
7,8 277 tys. ocen
7,8 10 1 277484
7,9 60 krytyków
Za wszelką cenę
powrót do forum filmu Za wszelką cenę

Oglądałem oba filmy i Gran Torino jest jak dla mnie rewelacyjne. Genialny film...

Za wszelką cenę - 6 to max. Film niezły. Gra Hilary Swank bardzo dobra, tak samo jak Eastwooda. Jednak film ani mnie za bardzo nie wzruszył, ani nie przejął mimo, że scenariusz był dobry. Film jest trochę naciągany (za krótki okres treningu głównej bohaterki, aby walczyć o MŚ/sama walka o MŚ też średnia). Po prostu coś sprawiło, że film mnie nie zachwycił i jestem zdziwiony różnicą nagród między Gran Torino a tym filmem.

P.S Śmieszą mnie oceny niektórych osób, nie tylko w stosunku do tego filmu. Piszecie, że film był średni a dajecie 7, albo że był bardzo dobry i dajecie 6. Tak naprawdę wszystkie filmy, które mają średnią ponad 6 powinny być co najmniej niezłe, a tak nie jest bo wiele osób ocenia zbyt wysoko, tak jak by się bały dać 5 czy 4... ;)

ocenił(a) film na 8

Dla mnie wygrywa Gran Torino, za klimat i świetną grę Clinta :)

ocenił(a) film na 8

Oba filmy są moim zdaniem genialne , ale chyba jednak ''Za wszelką cenę'' podobało mi się bardziej. Oczywiście jest tam pare naciąganych rzeczy jak chociażby ''za krótki okres treningu głównej bohaterki'' , tutaj masz 100 % racji , jednak uważam , że gra aktorska ( Swank , Eastwood )powala na kolana.

ocenił(a) film na 8

Gran Torino bardziej mnie ruszyło

Oczywiście że Gran Torino.