PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123697}

Za wszelką cenę

Million Dollar Baby
2004
7,8 277 tys. ocen
7,8 10 1 277484
7,9 60 krytyków
Za wszelką cenę
powrót do forum filmu Za wszelką cenę

sie przyczepić to muzyka....nie za bardzo mi odpowiadała i trochę jej było za mało!genialna rola Freeman'a jak i Eastwood'a....generalnie oceniam na 9 bo aż tak na kolana mnie nie porzucił...a odnośnie zakończenia...to w połowie filmu sobie pomyślałem o takim właśnie ale zaraz mówię sam do siebie:"no co Ty to byłoby zbyt płytkie"..jednym słowem niepotrzebnie reklamują ten film tak bardzo......na właśnym przykładzie widzę że spodziewałem się trochw więcej....ale ogólnie teraz moge jednak powiedzieć że jest bardzo dobry

użytkownik usunięty
PeePee

Niech bedzie pochwalony.
A mnie się muzyka bardzo podobała. Została bardzo trafnie dobrana do filmu - prosta, oszczędna, nie sentymentalna, wręcz leniwa...zupełnie jak film. Film jest przepelniony pasją życia, odwagą, dążeniem do celu, ale i ukazuje zmagania się z przeszłością, z wyborami ktorych bohaterewie dokonali lub od których uciekli. Wszystko to zostało podane w bardzo klimatycznych zdjęciach - boskie operowanie światłem i cieniem! - a muzyka to 'powoli skapujący z dolin o poranku w kierunku śpiewających świerszczy SPOKÓJ' o ktorym mowi bohater grany przez Eastwooda, a który powinno się spijać... niezłe, co? ;)

Pozdrawiam.
Samarytanin

ocenił(a) film na 8

Ja cenię film Eastwooda za całkoształt. I Nawet w tym krótkim, przytoczonym przez Ciebie cytacie o 'świerszczach', reżyser potrafił zawrzeć prawdziwe 'Mo Coushle' ;) Niezwykły film!