DLaczego Filmweb poleca ten film?? Proszę mi wskazać te przyczyny bo chyba sama sobie nie poradzę :)
Poleca pewnie dlatego, że film jest piekny. To chyba wystarczy. Może nie cały ( początek nie jest aż tak dobry ), ale reszta jest ujmująca!
Pozdrawiam!
Polecaja go, bo film jest poprostu bardzo dobry i godny polecenia. Gdyby było inaczej nie dostałby tyle Złotych Globów i Oscarów, a takich nagród nie przyznaje się za byle co.
Może dlatego, że film nie jest jedynie o boksie. Nie stanowi niedopracowanego dokumentu o babach lejących sie po mordach. Według mnie problemem wiodącym nie jest w tym filmie ani boks, ani nawet eutanazja. Uważam, iż jest to obraz o...miłości. Frankie'go do Maggie, tak, jak ojca do córki. Tym się różnił od tych wszystkich amerykańskich gniotów.
Nie skończyło się jakims żałosnym romansem.
tak co racja to racja nie skonczyl sie on typowym zakonczeniem tego typu filmow...koniec byl poprostu swietny :)
Tak, smutny był, dawał jednak do myslenia. Gdyby Maggie przeżyła, została mistrzynią, na pewno dzieło nie zapadłoby mi w pamięć do tego stopnia. Podobała mi się także forma filmu, jak się pod koniec okazuje, listu do prawdziwej córki Frankie'go...