Jeśli o mnie chodzi to tylko z sentymentu do Statham'a daję 4 gwiazdki. Fabuła strasznie naciągana. Podejść do filmu mialam 3, za każdym razem usypiałam, tym razem przetrwałam nudną pierwszą połowę filmu która ciągnęła się jak flaki z olejem, pod koniec nieco się ożywiłam, jednak i tak wiem, że to nie jest filmu do którego będę chciała kiedykolwiek powrócić...
Podpisuję się pod tym. Fabuła szablonowa i przewidywalna. Klasyczna bjatyka jeden karateka rozwala setki ludzi.
tytuł "Wojna' nie sprawdziłby się, bo kojarzy się z filmem zgoła odmiennym (i dużo lepszym) http://www.filmweb.pl/film/Wojna-1994-10990
A no właśnie .... no comments nie tylko do samego tytułu!
Widzę ,że wystawiłeś/aś identyczną ocenę jak i ja. Zastanawiałem się nawet nad 4 ,ale stwierdziłem ,że choć przewidywalna i standardowa fabuła to i tak uratowała choć trochę ten bardzo przeciętny film, zwłaszcza koniec przyczynił się do tego ratunku.
Statham znów mruczał coś pod nosem przez całego ''Zabójcę'' ,a Li kładł dziesiątki swoich wrogów kopniakami, strzałami i wybuchami. Typowy film akcji - zabili go a on uciekł.
Nie oszukujmy się ,ale takie filmy nie mają prawa nigdy być Arcydziełami, ba one nigdy nie będą nawet rewelacyjne. Dla mnie nawet nie będą bardzo dobre .... dobre? Ten tylko na 5/10
pozdrawiam
Nie dałem rady obejrzeć do końca, strasznie słaby. Poza tym kolejny film gdzie Statham nie może się sprawdzić, bo mu grać tego co zawsze.
Nie rozumiem narzekania, całkiem nieźle się ten film oglądało. W mojej wersji filmu tytuł oryginalny brzmiał ROUGH ASSASSIN tak więc polski tytuł ZABÓJCA bardziej pasuje.
Mnie się podobał, tak na 7. Też nie rozumiem narzekań. Porządnie zrobiony film sensacyjny, nie rażący tanim efekciarstwem. Czasami Statham mnie wkurza, ale w odróżnieniu od innych filmów z jego udziałem, w Zabójcy zagrał całkiem poprawnie. Było nawet nieprzewidywalne zakończenie, więc o co chodzi ? Poza tym nie widziałem tytułu War lecz Rough Assassin, myśle, że po prostu w opisie na filmwebie jest pomyłka. Z poważaniem dla filmwebowiczów.
Rogue Assassin, panowie wyżej, tak dla ścisłości... :D
A co wy będziecie się o tytuł kłócić, to naprawdę takie ważne? ...