Zabójcze ciało

Jennifer's Body
2009
4,9 57 tys. ocen
4,9 10 1 57268
5,1 23 krytyków
Zabójcze ciało
powrót do forum filmu Zabójcze ciało

obejrzałem wczoraj,bo akurat leciał w telewizji,więc później zajrzałem z ciekawości tutaj,żeby
zobaczyć jakie "emocje" wzbudził (a) owa produkcja. Nie doszukiwałem się w tym jakiegoś
geniuszu filmów grozy czy nawet namiastki...fabuła generalnie interesująca ( ofiara w zamian za
korzyści doczesne,motyw wałkowany nie raz)- inna sprawa wykonanie.Padło w którejś recenzji
stwierdzenie,że dialogi w wykonaniu pani Fox wypadały sztucznie i bezbarwnie...tego akurat nie
mogę ocenić,bo film był dubingowany ( swoją drogą jak dla mnie najwygodniejsza forma
oglądania filmu,fakt,że w Polsce niestety nie często spotykana,bo wiąże się to z kosztami
opracowania) i jej kwestie brzmiały w miarę przekonująco i adekwatnie do scenariusza.Nota
bene nie rozpoznałem jej na początku filmu,później twarz wydała się znajoma,w końcu wyszło kto
zacz.Na marginesie dodam,że to pierwszy film jaki z nią widziałem,a bardziej kojarzyłem ją z
pojawiających się czasem w internecie artykułów jej dotyczących. I tyle mojej przygody z panną
Meganną :)

ocenił(a) film na 1
martinez_12

W sumie jedno ale...trochę nie pasowała wyglądem z racji wieku do reszty licealistów,wizualnie bardziej jako nauczycielka,ale w sumie mogła notorycznie nie zdawać w poprzednich klasach i jakoś się uskładało :p

użytkownik usunięty
martinez_12

dubbing to mord popełniony na filmie. Dobre może dla dzieci...

ocenił(a) film na 1

ja tego tak nie widzę,każdy ma swoje preferencje,przyzwyczajenia i wybiera to,co mu odpowiada lub co jest dla niego dobre. I nie trzeba być dzieckiem,żeby docenić zaletę dubbingu. Wiele osób to krytykuje,ale pewnie tylko niewielu miało możliwość oglądania tak opracowanego filmu.Ja mam ten komfort,że w telewizji w kraju gdzie mieszkam wszystkie filmy są w dubbingu i to jest dla mnie sytuacja jak najbardziej wygodna i zbliżona do oryginału,gdzie każdy ma swój głos nie zakłócony przez lektora,ani nie poprzez rozpraszające napisy.