Zabójczy koktajl

Gunpowder Milkshake
2021
5,6 6,3 tys. ocen
5,6 10 1 6281
5,4 20 krytyków
Zabójczy koktajl
powrót do forum filmu Zabójczy koktajl

Nuda w bibliotece

ocenił(a) film na 5

Spadek czytelnictwa, powoduje, że bibliotekarki się nudzą i przychodzą im do głów głupie pomysły.Następne będą znudzone ekspedientki w sklepach z eleganckim męskim obuwiem???

ocenił(a) film na 6
ymak

Raczej to wina internetu i mozliwosc czytania i pisania w nim co slina na jezyk przyniesie i popisywanie sie niewiedza. Gdyby go nie bylo, jednak bylbys zmuszony pofatygowac sie po te ksiazke.
A serio, biblioteki naprawde obecnie lapia sie rozpaczliwie innych dzialalnosci, bo ledwo przeda.
A swoja droga dlaczego nie potrafiles docenic sarkazmu i komizmu poukrywania ronej broni i innych rzeczy w takich ceglach i to jeszcze, zeby pasowalo do tytulow? Dlatego, ze nie znasz tych tytulow i nie zauwazyles tego zartu? Ja tam widzialam niezla ironie, troche prosta, troche zlosliwa, ale jednak udana. Ksiazki wreszcie do czegos sie przydaly wspolczesnie, pomyslowa kryjowka - pokaz mi kto mial gdzies cos podobnego - przeciez Kingsman tez bazuje na takich glupotkach i umimeszczaniu czegos co jest tak naprawde fasada, przerysowaniem i fantazja. A jednoczesnie w jakis sposob ta literatura byla tez zabojcza jako slowo, one cytowaly tam te ksiazki, znaly ich tresc. Ty tez tak umiesz jako czlowiek? Potrafisz cytowac z pamieci fragmenty ksiazek, ktore przeczytales?
Tak, byla tam propaganda nazifeministyczna, tez mi sie to nie podoba, aczkolwiek, docenilam uzycie Biegnacej z wilkami (mimo ze autorke tej ksiazki uwazam za glupia jako kogos kto probuje tlumaczyc cos o czym tam napisala) czy Malych kobietek.
Sa filmy, dla ktorych nalezy byc surowym, bo niszcza nawet wlasna konwencje, ale tutaj uwazam, ze grubo przesadzacie, porownujac ten film z innymi w tym stylu.

ocenił(a) film na 5
alisspl

Ja w filmach dostrzegam również różne szczegóły, ale od zagłębiania się w nie , są moim zdaniem krytycy. Oglądam duzo różnych filmów,unikam horrorów, ale interesuje mnie przekaz całosciowy: kocham, lubię, szanuję , podziwiam, szkoda oczu. Pisanie,że bibliotekarki cytowały ksiązki, a ja być może nie potrafie, to tak jakby zarzucać górnikowi, że nie umie latać. Film oceniłem na 5/10 i to jest moje o nim zdanie.