Zabójczy szept

Whisper
2007
6,1 15 tys. ocen
6,1 10 1 15023
4,0 3 krytyków
Zabójczy szept
powrót do forum filmu Zabójczy szept

Świetne rzemiosło, przede wszystkim od strony technicznej (do wszystkich wykładowców w polskich szkołach filmowych i tym podobnych - kiedy nauczycie nas takiego warsztatu??) świetne zdjęcia, równie dobry montaż i dźwięk, bardzo dobra gra aktorów, genialna muzyka tworząca klimat tego filmu oraz przefantastyczne dziecko, w roli małego szatana!! (objawienie) w polske nie ma takich pereł :( bardzo dobry rytm scen i sekwencji, wiele zaskakujących momentów i naprawde oryginalnych zwrotów akcji i.. GENIALNA scena na lodzie!! (perełka) nic bym nie poprawił, bo była doskonała. Kilka rzeczy mi sie nie podobało, m.in. rysunki dziecka na ścianie. (mimo "boskiej" mocy dziecka, chyba nie powinny być aż tak dobre) Naprawde mile się rozczarowałem jeśli mogę tak to ująć :) bo liczyłem na powtórke najnowszego omena, a ten do pięt nie dorasta "Whisper'owi". Po tym filmie zapamiętam 3 rzeczy: muzykę, najmłodszego aktora i scenę na lodzie, to całkiem sporo jak na "nienajwyższych lotów" amerykańską produkcje :)

tak na marginesie.. po cholere ten "zabójczy" w polskim tłumaczeniu ???? czy kogoś to podnieca ??

7/5 na 10 naprawde warto.

pozdrawiam filmożercóff ;p ;p ;p ;p

TYTOOS

zapomniałem napisać o zakończeniu które jest absolutnie zaskakujące!
jeżeli oglądając film myślicie że jesteście w stanie przewidzieć wszystko, zobaczcie koniecznie ten film, od wam udowodni że jest inaczej :)